avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta judecatoreasca

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a dat o hotarare judecatoreacsa in data de 19 dec 2014 privind divortul meu, custodia, domiciliul si pensia de intretinere a minorului. Astazi am primit-o. Pana la aceasta data sotul meu nu a trimis nici un ban pt copil. De la ce data este executorie sentinta privind pensia de la data pronuntarii sau de cand aceasta este definitiva si irevocabila? Cum trebuie sa procedez sa obtin aceasta pensie deoarece tatal copilului refuza de buna voie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 15:20, 3 Martie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc. NU stiu daca va face apel, pt ca am fost de comun acord cu totul, (inclusiv cu suma ce trebuie sa o dea copilului chiar daca venitul lui este mult mai mare). Poate pentru data de la care s-a stabilit , adica de la depunerea cererii de divort...Sincer am ajuns la capatul puterilor.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Februarie 2015
karmy, utilizator
Veti primi pensia pentru copil de la data introducerii actiunii, il veti putea executa cand sentinta va ramanea definitiva. Ulterior veti primi si sumele restante de la data introducerii actiunii.
In cazul in care a depus apel ce pot face eu pt a-l obliga sa-mi plateasca aceasta pensie de intretinere? Mentionez ca a fost de acord la ultima infatisare cu suma stabilita drept pensie. Pot face o plangere penala pt abandonul minorului?
Pana nu aveti sentinta definitiva nu aveti temei legal sa il acuzati de abandon de familie dar nu va impacientati, daca lucreaza legal, dupa terminarea apelului veti putea sa-l executati pentru tot, inclusiv sumele datorate de la data depunerii actiunii. Tot atunci puteti sa faceti si plangere penala pentru abandon de familie daca nu va plateste. Puteti sa deschideti si o alta actiune in care sa cereti majorarea pensiei in raport cu veniturile tatalui.

Alte discuții în legătură

De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)