avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cheltuieli de judecata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cheltuieli de judecata

buna! am divortat de sotul meu,acesta pierzand procesul,fiind obligat la plata cheltuielilor de judecata si a pensiei alimentare.Acesta insa nu vrea sa plateasca nimic,amenintandu-ma ca nu voi primi nici un ban de la el.Cum trebuie sa procedez?
Puneti in executare hotarea pe care o aveti.
pt pensie, daca au trecut mai mult de doua luni si nu a platit, plangere penala la politie
Puteti formula plangere penala pentru abandon de familie si totodata puneti in executare hotararea de divort + acordare pensie alimentara; mergeti cu hotararea legalizata si investita la un executor judecatoresc si puneti-o in executare; i se poate face poprire pe salariu, lunar, pentru acoperirea pensiei minorului cat si pentru acoperirea cheltuielilor de judecata.
va multumesc mult pt raspunsuri.Dar daca nu are salar?Are trei firme pe care le administreaza,salar nu.
Vor fi executate silit veniturile realizate in societatile pe care le administreaza, fie de natura salariala, fie ca le ridica sub forma de dividende.
In materie penala nu are importanta ca nu are venituri declarate, cata vreme este apt de munca si are in mod efectiv posibilitatea de a realiza un castig din munca, inseamna ca se sustrage cu rea credinta de la obligatia de a presta intretinere.
Ultima modificare: Duminică, 7 Septembrie 2008
Ilincav, utilizator

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata anky83a@yahoo.com anky83a@yahoo.com Am revenit din nou cu o intrebare:in urma procesului de reincredintare minor ,eu am castigat procesu iar fostului i sa stabilit in urma procesului sami ... (vezi toată discuția)
Actiune pt plata pensiei alimentare bambi.2010 bambi.2010 Buna ziua, Intrucat de 4 luni de cand s-a pronuntat divortul fostul meu sot imi spune\" iti voi da banii pt copii, deocamdata am alte cheltuieli\" doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)