avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sentinta judecatoreasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sentinta judecatoreasca

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. S-a dat o hotarare judecatoreacsa in data de 19 dec 2014 privind divortul meu, custodia, domiciliul si pensia de intretinere a minorului. Astazi am primit-o. Pana la aceasta data sotul meu nu a trimis nici un ban pt copil. De la ce data este executorie sentinta privind pensia de la data pronuntarii sau de cand aceasta este definitiva si irevocabila? Cum trebuie sa procedez sa obtin aceasta pensie deoarece tatal copilului refuza de buna voie? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 15:20, 3 Martie 2015
Multumesc pt raspus, insa nu inteleg un lucru. Daca acest om de 17 luni ma plimba prin tribunal, tocmai pt a amana sa mi plateasca aceasta pensie copilui si a fost de acord cu suma stabilita drept pensie, nu se considera ca este de rea credinta si abandonul minorului??
Reaua credinta se considera in momentul in care aveti sentinta judecatoreasca si el are venit dar totusi nu va plateste. Puteti cere actualizarea sumei din urma corectata cu rata dobanzii BNR aferenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De cand se plateste pensia alimentara? stefan_morariu stefan_morariu Buna seara si La Multi Ani Sunt in divort cu sotia mea, avem un copil si as vrea sa stiu de cand se plateste pensia alimentara pentru copil. Ea poate sa ... (vezi toată discuția)
Am hotararea dar nu vrea sa imi plateasca pensia alimentara marinela0488 marinela0488 Buna ziua. Am o intrebare. Am un copil de 3 ani si m-am judecat cu tatal lui pt pensie alimentara. A sosit hotatrarea de 2 luni dar acesta nu vrea sai ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara popescu  maria popescu maria Ma numesc Popescu Maria sunt divortata de 7 ani am doi copii minori in intretinere ,in urma divortului instanta a hotarat ca pensie alimentara sa primesc 65 ... (vezi toată discuția)