avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platitor sau neplatitor de TVA?!?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platitor sau neplatitor de TVA?!?

Am transformat un SNC din inactivitate in SRL in martie 2003. SNC-ul era platitor de TVA. La refacerea actelor, am cerut sa nu mai fiu platitor. In comert cu amanuntul am rulaj de 45.000.000 pe luna. A venit o adresa de la finante cum ca ar trebui sa clarific situatia TVA-ului de plata. Pe certificatul de inmatriculare nou are atributul fiscal R, dar la data respectiva (martie 2003) mi s-a explicat ca nu conteaza. Va multumesc pentru raspuns. dlozy007@yahoo.com[addsig]
Cel mai recent răspuns: reddog , utilizator 00:00, 31 August 2004
Daca ati solicitat sa nu mai fiti platitor de TVA (asta insemnand ca ati obtinut de la Adm. Finaciara un certificat) de ce nu s-a luat in considerare de catre Registrul Comertului?Sau ati solicitat doar verbal?Daca aveti acte doveditoare mergeti la Registru sa va faca o indreptare de eroare materiala din oficiu.
Conteaza, in functie de profilul societatii, daca societatea este sau nu platitoare de TVA. Functionarul de la Registru v-a dat un raspuns fara sa stie despre ce este vorba. Daca nu e firma lui....
Daca totusi nu rezolvati cu indreptarea de erori materiale, mergeti si solicitati de la Administratia Financiara (dupa ce ati clarificat situatia TVA-ului) un certificat si depuneti-l impreuna cu Certificatul de inmatriculare la Registrul Comertului in vederea preschimbarii (fara atribut fiscal).[addsig]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atribut fiscal anca_diana anca_diana Am inmatriculat o societate si am declarat-o platitoare de TVA Am ridicat azi certificatul si acum observ ca nu apare acel RO inaintea codului unic Ce am de ... (vezi toată discuția)
Interpretare mãsuri tva la încasare ldoru ldoru Bună ziua, [1] http://www.anaf.ro/public/wps/portal/ANAF/Informatii/Infoagec/TVAIncasare [2] ... (vezi toată discuția)
Dizolvare si radiere snc campary campary Salut! Parintii mei detin impreuna o societate in nume colectiv care a functionat din 1994 si pana acum. Ambi sunt actionari si detin fiecare cate 50% din ... (vezi toată discuția)