avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea unui minor din tara

Buna ziua

Trebuie sa ies cu nepotelul meu in varsta de 3 ani si 6 luni din tara , pentru a ajunge la parintii lui (in vacanta) .
Am pe numele meu procura de iesire din tara cu minorul (semnata de ambii parinti)
procura de reprezentant legal al minorului (semnata de ambii parinti)
Minorul are certificat de nastere (cetatean roman nascut in Italia)
Pasaport
Va rog sa mi spuneti daca mi mai trebuie vre un act ... ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Viorel57 , utilizator 14:32, 29 Mai 2011
Nu,nu mai este nevoie de alte documente.
Aveţi nevoie de cazier. Nu plecaţi fără el că faceţi excursia numai până la vamă. :)
Răspunsul meu este legat de ţările din UE. Pentru alte ţări este posibil să aveţi nevoie de viză.

LE: Vedeţi şi aici: [ link extern ]
ªi aici detalii complete: [ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 29 Mai 2011
Valentinian, utilizator
Nu va trebuie nici un cazier! Procura este suficienta asa cum a fost facuta!
Cristea Marina a scris:

Nu va trebuie nici un cazier! Procura este suficienta asa cum a fost facuta!

Aveti perfecta dreptate.
D-na Cristina, pentru o persoană care obişnuieşte să facă observaţii asupra modului în care alţii se documentează, vă rog să urmaţi al doilea link pus de mine în mesajul următor, şi încercaţi să găsiţi textul:

"Declaratia si certificatul de cazier judiciar, precum si oricare dintre documentele care au contribuit la aprecierea indeplinirii conditiilor exercitarii dreptului la libera circulatie se prezinta, in original si in fotocopie, Politiei de Frontiera din punctul de trecere a frontierei prin care se efectueaza iesirea din tara."

Viorel57, dacă nu luaţi cazier, să aveţi pregătiţi 10-20 de euro pentru "la unguri". Vă spune cineva care a lucrat 2 ani în transport internaţional de persoane ;)

Alte discuții în legătură

Minori fara parinti la vama ter2 ter2 As vrea sa stiu ce acte ar avea nevoie un minor de 16-17 ani ca sa treaca granita insotit de un major dar care nu este nici tutore nici ruda . (vezi toată discuția)
Procura minor simoalin simoalin Buna ziua, In cazul unui minor (15ani) daca vrea unul dintre parinti sa-l duca in strainatate are nevoie de procura de la celalalt parinte la fiecare iesire ... (vezi toată discuția)
Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)