Firma cu asociat unic are activitatea suspendata din mai 2009.
Admin. financiara m-a informat in scris ca mi-a aprobat regimul derigatoriu pentru perioada 01.04.2009-31.03.2010 pentru form.100 si decontul de TVA.
Pentru a beneficia in continuare de acest regim trebuie sa: nu figurez cu obligatii fiscale restante etc. etc. Ok.!
Subliniat si cu litere bold scrie: Aveti obligatia depunerii bilanturilor contabile anuale si a raportarilor semestriale.
Mai jos este scris ca trebuie depuse la niste termene: form101, form.394 si 392A pe anul 2009.
Toate aceste 3 ultime formulare au fost depuse in termen, inclusiv bilanturile anuale si semestriale pana la aceasta data.
Pe 25 mai ac. am primit 2 notificari privind nedepunerea declaratiilor fiscale 100 si 101 si din informatiile capatate telefonic, trebuie sa platesc 1000 de lei contraventie (sau jumatate dupa depunerea ulterioara a formularelor).
Nemaiavand contabil in acest timp, am luat de bun tot ce era scris in aceasta adresa si inca presupun c-am respectat corect, iar in cazul in care am gresit, informarea facuta de fisc nu poate fi acuzata de dezinformare prin omisiune?
Sa va indepliniti obligatiile legale fata de stat, si daca tot acumulati datorii si nu mai aveti nici contabil poate ca ar fi mai bine sa o radiati din evidentele registrului comertului. La nevoie ati putea infiinta repede un PFA sau o II, costa si putin si si bataile de cap sunt mai mici.
Am citit pe acest forum un raspuns la o intrebare asemanatoare si acesta spune c-ar exista si posibilitatea de a fi iertat doar cu un avertisment, daca faci un memoriu si daca esti la prima abatere de acest gen.
De ce nu incercati sa vedeti ce fel de varianta alege fiscul, avertisment sau amenda? Pe criza asta mi-e greu sa cred ca veti scapa numai cu avertisment. Dar obligatia d-voastra morala este sa luptati pana la capat!
Consultantul fiscal "fat frumos" a dat acel raspuns de care am scris. Da, daca exista aceasta sansa exista o speranta.
Cum seful administratiei financiare de care apartin este un barbat, sper ca decizia lui sa fie a unei "zane bune".
Va voi tine la curent cu ce se va intampla maine, Multumesc pentru incurajari!
Dupa rezolvarea acestei probleme in urma careia m-am ales cu un avertisment, am tras urmatoarele concluzii:
1.Explica mai intai cazul sefului administratiei fiscale, dar trebuie sa n-ai nici un antecedent de acest gen.
2.Nu te adresa direct inspectorului fiscal de care apartii, deoarece (chiar daca este femeie) acesta este mult mai stresat si pentru el cea mai simpla rezolvare este sa-ti completeze procesul-verbal de contraventie. Bine, aici nu doresc sa generalizez.
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.