avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Penal : Constituire de grup infractional ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Penal : Constituire de grup infractional ...

In data de 27 s-a inaintat propunerea de arestare preventiva pt 30 de zile in lipsa . In prealabil a existat o perchezitie domiciliara , cu un mandat de aducere si 2 citatii ...pt declaratii la sediul diicot ...acestea find refuzate de parintii invinuitului pe motiv ca el nu este de gasit iar ei nu pot il pot instiinta de existenta acestor citatii .

Intrebarea mea este : Cum se poate propune arestarea preventiva daca inculpatul nu a luat la cunostinta faptul ca este intr-un dosar , din moment ce este in stainatate ?
In motivarea arestarii nu se precizeaza de ce fel e mandatul , doar mandat de arestare pe 30 de zile .... Citez : " In conformitate cu articoulul 149 cod procedura penala rap la art 143 si art 148 lit f cod procedura penala , vazand si dispozitiile aricolului 150 cod procedura penala solicitam sa dispuneti arestarea preventiva pe 30 de zile a inculpatului ...................................... cercetat pt comiterea infr . prev de art 7 alin 1 din legea 39/2003 art 49 din legea 161.2003 cu aplic art 41 alin 2 cod penal art 215 alin 1,2 si 3 cod penal cu aplic art 4 alin 2 cod penal cu aplicare art 33 lit a b cod penal ."
Cand o sa apara noul cod penal ? In care arestul preventiv numai poate depasi 180 de zile ? In astfel de cazuri se foloseste prea mult arestul preventiv ....sunt cazuri in care un inculpat a stat 1 an si 6 luni pe preventiv ...ceea ce e inadmisibil ...
Noul Cod Penal va intra in vigoare in luna octombrie anul curent.
gigivagon999 a scris:

Cand o sa apara noul cod penal ? In care arestul preventiv numai poate depasi 180 de zile ? In astfel de cazuri se foloseste prea mult arestul preventiv ....sunt cazuri in care un inculpat a stat 1 an si 6 luni pe preventiv ...ceea ce e inadmisibil ...


Nici macar in actualul C.pr.pen arestul preventiv nu poate depasi 180 de zile in faza de urmarire penala. Faptul ca este vorba de 1 an si 6 luni inseamna ca inculpatul se afla in faza de judecata, in viitorul cod vor ramane cam aceleasi reglementari.
Daca cineva se afla in arest preventiv o perioada atat de lunga inseamna ca a savarsit o infractiune foarte grava si este necesara luarea acestei masuri.
Nu se stie data cand va intra in vigoare, probabil la inceputul anului viitor, pana atunci avem doar date orientative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ma poate retine preventiv? nikolos nikolos Dosarul unui accident privind art 178 alin 2 si 184 alin 2 si 4 cp cu 5 plangeri pe parte civila va ajunge la procuror unde voi fii chemat cu avocatul pt ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare preventiva roxanafey roxanafey ce faci atunci cand masura arestarii preventive se sustine pe litera f art 148 cod procedura penala si procurorii nu probeaza aceasta masura cu nimic si totusi ... (vezi toată discuția)
Aparare impotriva arestarii preventive oltul oltul care este cea mai buna aparare in cazul proceselor de arestare preventiva? dc voi fi citat (ca complice) si voi fi dus la judecator.... daca zic ca am ... (vezi toată discuția)