avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... repartizare caldura aprilie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

repartizare caldura aprilie

Daca pe luna aprilie este factura la caldura , scara respectiva avand repartioare , firma de repartitoare nu a citit decat pana in luna martie repartioarele , iar locatarii nu au avut caldura in aprilie (existand si apartamente cu centrala) , in acest caz cu se repartizeaza caldura ?
Vă rog să încercaţi să vă exprimaţi puţin mai clar.

De obicei, factura de pe luna martie se plăteşte în luna aprilie, dacă în mod întâmplător acesta este cazul la care vă referiţi.

"De obicei, factura de pe luna martie se plăteşte în luna aprilie, dacă în mod întâmplător acesta este cazul la care vă referiţi."

Da in luna mai platesti factura pe aprilie .
Nu am intrebat in ce luna se plateste, ci cu totul altceva .
Este vorba de factura pe luna aprilie , asa cum am spus mai sus .
Doream sa stiu modul de repartizare a facturii , mai clar de atat ....

"Lista de intretinere vizeaza achitarea costurilor aferente consumurilor facturate pentru luna anterioara"
Corect .
"Facturile aferente consumuri utilitati consumate in luna aprilie vor fi calculate si impuse la plata in luna mai "
Sinteti siugur ? Eu nu cred .
Nu am intrebat in ce luna se calculeaza , eu am intrebat concret modul de repartizare a caldurii in cazul mai sus mentionat
@cmd_ro
Dv. spuneti ca locatarii nu au avut caldura, totusi ati primit o factura in care este prevazuta o suma si pentru caldura....da?

Pai daca s-a facturat caldura, inseamna ca ati avut caldura. Asta pe de o parte!
Pe de alta parte, daca firma nu a facut citirea, aveati doua posibilitati:
- sa va cititi singuri repartitoarele pe data de 30 aprilie, administratorul sa faca o centralizare a indecsilor si sa-i transmita prin internet sau sa se duca personal la firma ca sa se calculeze si caldura pe aprilie conform cu consumul;

- sa impartiti factura la pausal si regularizarea sa o faceti in octombrie, la prima citire.....sau in noiembrie, daca veti proceda in octombrie ca si in aprilie, cu repartizarea la pausal a caldurii.

E mai bine sa folositi a doua metoda deoarece comisionul de calcul poate fi egal cu factura de la caldura, daca nu mai mare....si nu are rost sa platiti asa ceva.
Oricum, regularizarea se va face la prima citire, lunadu-se in calcul consumul pe aprilie si octombrie, comisionul il veti plati pentru o singura luna calculata.

Dupa ce tabelul ajunge la asociatie (in luna octombrie) veti scadea din valoarea calculata pe tabel ceea ce ati pus pe liste in luna aprilie.
Asfel locatarii vor avea de plata numai diferenta consumata.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
elga50, moderator
In sfarsit cineva care intelege si are un raspuns concret . Multumesc pt. rasupuns elga50 .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal sau contor? Neiyre Neiyre Blocul in care locuiesc este racordat la reteaua de termoficare si pina in prezent plata in lista de intretinere pentru termoficare se constituia in baza ... (vezi toată discuția)
Citire repartitoare Roger25 Roger25 Buna ziua, Am inteles de la administratorul de pe scara, ca fiecare apartament ar trebui sa dea 10 lei ca sa ni se citeasca repartitoarele, aceasta citire ... (vezi toată discuția)
Taxe citire repartitoare de costuri pentru caldura NeluBalas NeluBalas Buna seara.La data ultimei citiri a repartitoarelor de costuri(aprilie 2013) nu am fost acasa pt a permite accesul salariatrului firmei de repartitoare ... (vezi toată discuția)