Am un PFA cu un venit mediu de 300 lei/luna. In conditiile in care am fost angajat la un spital si acum am fost concediat...... Am dreptul la ajutor de somaj?
Intru-cat dumneavostra figurati ca P.F.A. nu beneficiati de ajutor de somaj .Aveti aproape un venit minim garantat , eventual incercati la Primarie ca ajutor social .
1. Din Legea 76/2002: Art. 34.
(1) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (1) beneficiazã de indemnizaţie de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premergãtoare datei înregistrãrii cererii;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul sau, dupã caz, reşedinţa, dacã au avut ultimul loc de muncã ori au realizat venituri în acea localitate.
2. Din Normele de aplicare a Legii 76/2002: Art.15...
(2) Prin activitãţi autorizate potrivit legii se înţelege activitãţile economice desfãşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
4. Asadar dvs. veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca din PFA obtineti venituri de sub 500 lei lunar.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Ajutor somaj i.i.
Lumena
buna ziua,
Am o intreprinde individuala si veniturile mele sunt la limita, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj deoarece am inteles ca PFA ... (vezi toată discuția)