Cu toate ca raspunsul la intrebare e previzibil, as dori totusi sa intreb daca, in cazul in care ti deschizi un PFA mai beneficiezi de ajutor de somaj. Multumesc
1. Legea 76/2002 spune: Art. 34.
(1) Somerii prev?zuţi la art. 17 alin. (1) beneficiaz? de indemnizaţie de şomaj dac? îndeplinesc cumulativ urm?toarele condiţii:
a) au un stagiu de cotizare de minimum 12 luni în ultimele 24 de luni premerg?toare datei înregistr?rii cererii;
b) nu realizeaz? venituri sau realizeaz?, din activit?ţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţ?, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii;
d) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de munc? în a c?ror raz? teritorial? îşi au domiciliul sau, dup? caz, reşedinţa, dac? au avut ultimul loc de munc? ori au realizat venituri în acea localitate.
2. Normele de aplicare a Legii 76/2002 precizeaza: Art.15
...
(2) Prin activitaţi autorizate potrivit legii se înţelege activitaţile economice desfaşurate de persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi/sau întreprinderi familiale conform legii sau exercitarea profesiilor liberale potrivit dispoziţiilor legale speciale.
3. Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
4. Asadar ca PFA puteti beneficia de indemnizatie de somaj daca venitul dvs. este de maximum 500 lei lunar.
Ajutor somaj i.i.
Lumena
buna ziua,
Am o intreprinde individuala si veniturile mele sunt la limita, as dori sa stiu daca pot beneficia de ajutor de somaj deoarece am inteles ca PFA ... (vezi toată discuția)