avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... La plata sporului de vechime in munca, intra si cei 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

La plata sporului de vechime in munca, intra si cei 2 ani de concediu maternal?

Buna ziua, imi spuneti va rog, dupa noul cod al muncii , la sporul de vechime in munca intra si cei 2 ani de maternal? Din 1 mai, am semnat un nou contrat de munca, in care sunt incluse mai multe sporuri, lucrez in sector privat. Am inteles ca sunt diferite praguri pentru sporul de vechime in munca. Eu am, cu cei 2 ani de maternal, 10 ani vechime in munca, lucrez din decembrie 1998, cu o intrerupere de 3 luni, in toti acesti ani. Inainte de negocierea noului contract de munca, am fost chemata sa semnez un act, prin care mi-i se comunica primirea unei zile in plus la concediul de odihna, pentru ca am 10 ani de vechime in munca. Acuma in luna mai, cand am semnat noul contract, mi-i s-a spus ca nu am primit un spor foarte mare, pentru ca nu am 10 ani vechime in munca, pentru ca odata cu noul cod al muncii, cei 2 ani nu intra la sporul de vechime in munca. Este ciudat cum de intra la zilele de concediu, iar la bani nu intra cei 2 ani. Daca totusi este o greseala, eu mai pot face ceva, acuma ca am semnat actul pe urmatorii 2 ani? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:13, 30 Mai 2011
1. Codul Muncii nu reglementeaza asa ceva .

2. Despre ce perioada a CCC este vorba?

3. Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta. - din 2007 odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 7/2007.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc = vechime in munca? lupan2maria lupan2maria am si eu o nelamurire si sper sa ma ajute cineva, vreau sa stiu daca cei 2 ani de crestere copil intra la vechimea in munca? va multumesc frumos (vezi toată discuția)
Va rog ajutor - semnare act aditional cim ContSters158303 ContSters158303 Buna seara si sincere aprecieri pentru activitatea pe care o desfasurati ! Am sa va expun, cat mai succint, o problema care ma framanta. Pana anul trecut ... (vezi toată discuția)
Spor vechime lif lif Conform art.41 din ccm :părţile contractante sunt de acord ca în perioada următoare să acţioneze pentru includerea unor sporuri în salariul de bază, ... (vezi toată discuția)