am avut un proces de partaj succesoral. eu , fratele meu si surorile lui tata ( care a decedat ) avem de primit sulta de la cel caruia i-au fost atribuite o casa si niste terenuri . in hotarare nu se specifica suma pe care o avem de primit pe fiecare in parte ci , doar o suma globala . ma intereseaza daca aceasta suma se imparte la patru cati suntem noi , sau in trei , tinand cont de faptul ca , cele doua surori ale tatei traiesc iar eu si fratele meu , spun unii ,ar trebui sa impartim dreptul care i s-ar fi cuvenit tatei daca ar fi trait.
De obicei instanta stipuleaza si suma de bani care va fii data ca sulta in urma unei expertize a valorii mostenirii.
In cazul acesta consider ca sulta va fii data procentual in functie cat detineti din mostenire.
Am inteles din mesajul dvs. ca averea a fost a tatalui dvs si ca au participat la partaj fii si surorile, de ce au participat si surorile? Legea exclude de la mostenire colateralii in cazul existentei descendentilor.
Pai se imparte mostenirea tatalui iar cel care primeste casa trebuie sa va plateasca partea dumneavoastra din mostenire. Sulta o impartiti procentual in functie de cat aveti dreptul cu ceilalti mostenitori care nu au primit casa si terenurile/
Succesiune
gheorghe marga
am avut un singur frate care pe 30 ianuarie a decedat.nu are copii si este casatorit de 27ani.mama traieste ,cine are dreptul sa participe la suucesiune eu ca ... (vezi toată discuția)
Frate mostenitor?
trueblack
Am un frate vitreg dupa tata.A fost conceput cu o alta femeie in perioada in care tata era inca casatorit cu mama.Ulterior au divortat.Fratele poate sa ma ... (vezi toată discuția)