avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procura pt parasirea tarii
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procura pt parasirea tarii

Am o mare dilema.
Daca in urma divortului, copilul este in intretinerea mea si ...mai mult decat atat in hotararea de divort este mentionat faptul ca " tatal isi da acordul ca pana la implinrea a 18 ani , fiica mea poate parasi tara in compania mamei, indiferent de scopul , durata sau motivul calatoriei..." , mai este nevoie de procura din partea lui pt a putea pleca cu copilul in vacanta in afara tarii ??
Stiu ca exista o lege prin care se spune ca daca copilul paraseste tara cu parintele care-l are in intretinere, nu mai este nevoie de procura din partea celuilalt parinte. Imi puteti, va rog spune nr acestei legi ??

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cocollino , utilizator 11:13, 30 Mai 2011
Legea 248/2005 prevede la art.30:

" (1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă"
CONST a scris:

Legea 248/2005 prevede la art.30:

" (1) Organele poliţiei de frontieră permit ieşirea din România a cetăţenilor români minori numai dacă sunt însoţiţi de o persoană fizică majoră, în următoarele cazuri:
c) minorului care este titular al unui document de călătorie individual ori, după caz, al unei cărţi de identitate şi călătoreşte în străinătate împreună cu unul dintre părinţi i se permite ieşirea în aceleaşi condiţii şi împreună cu acesta, fără a mai fi necesară declaraţia celuilalt părinte, numai dacă părintele însoţitor face dovada faptului că minorul i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă"

Multumesc foarte, foarte mult... Nici nu va dati seama ce piatra de pe inima mi-ati luat ...=D>;):hugall:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)
Iesirea minorului din tara mish mish Imi puteti spune daca un minor, aflat in ingrijirea mamei(sentinta judecatoreasca in urma divortului), poate iesi din tara(in vacanta) fara acordul scris al ... (vezi toată discuția)
O intrebare.. anescumaria anescumaria Buna ziua, azi s-au facut 30 zile de la comunicarea hotararii de divort..am fost la arhiva civila si am solicitat sa se mentioneze pe hotarare ca este ... (vezi toată discuția)