avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... studiu de caz privind falsul in inscrisuri
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

studiu de caz privind falsul in inscrisuri

De unde as putea lua un studiu de caz privind falsul in inscrisuri?
Cel mai recent răspuns: shadow4all2000 , utilizator 00:22, 2 Iunie 2011
Nu cred ca veti gasi un astfel de studiu "de-a gata". Si cele pe care e posibil sa le gasiti,s-ar putea sa nu corespunda cerintelor. Cel mai indicat ar fi sa incepeti dvs. sa faceti studiul.
Cateva idei:

Consideratii generale privind infractiunile de fals in inscrisuri;
(aici puteti face referire la obiect juridic/material.subiect activ/pasiv,latura obiectiva/subiectiva,forme,modalitati si sanctiuni,eventual cateva aspecte procesuale).

Apoi,dupa prezentarea generala,luati pe rand fiecare infractiune de fals in inscrisuri-fals in inscisuri sub semnatura privata si falsul material in inscrisuri oficiale,prezentandu-le si analizandu-le dupa aceeasi schema: definitie,obiect,subiect,laturi s.a.m.d. si totodata sa relevati trasaturile specifice.

Eventual,ati putea sa analizati aceste infractiuni si sub aspect criminalistic si/sau jurisprudential.

Succes! ;)

multumesc:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.290 ContSters126274 ContSters126274 Va rog sa-mi spuneti care sunt elementele constitutive ale infractiunii din art.290cpp. In cazul in care documentul modificat nu s-a folosit, mai este o ... (vezi toată discuția)
Intrebare examen admitere avocat stagiar emilalexandru emilalexandru Buna ziua, Va rog sa imi spuneti, in cazul in care stiti, daca subiectele din sesiunea februarie sunt aceleasi (ca tematica) cu cele din septembrie 2009. Mai ... (vezi toată discuția)
Criminalitatea din perspectiva normativului penal rodica_post rodica_post Reprezentand o institutie de baza a dreptului penal , delictul este o fapta antisociala , ilicita, care lezeaza o serie de valori si relatii sociale , fapta ... (vezi toată discuția)