avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Art.290
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Art.290

Va rog sa-mi spuneti care sunt elementele constitutive ale infractiunii din art.290cpp.
In cazul in care documentul modificat nu s-a folosit, mai este o infractiune?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 00:45, 20 Septembrie 2011
Doar in situatia in care faptuitorul falsifica un inscris sub semnatura privata prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod si apoi foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza spre folosire altei persoane, in vederea producerii de consecinte juridice se produce infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata prev. de art. 290 cod penal.
Infractiunea exista doar in conditiile in care inscrisul falsificat prin vreuna dintre modalitatrile prevazute de lege , este si folosit, simpla falsificare , fara folosire sau incredintare altei persoane in vederea folosirii, fiind irelevanta sub aspect juridic.
Multumesc pentru raspunsuri, dar m-ar interesa elementele constitutive ale infractiunii de fals.
Unde pot gasi detaliat?
elementele constituive ale infractiuni de fals le puteti gasi in orice tratat de drept penal.
imi puteti spune dupa ce timp de la producerea unei asemenea fapte mai poti fi cercetat,condamnat pentru fals si uz de fals?
Mulumesc!

Alte discuții în legătură

Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri sub semnatura privata retex retex Buna ziua As dori sa stiu ce pedeapsa se poate primi pentru infractiunea de fals in inscrisuri sub semnatura privata . Mentionez ca persoana acuzata nu are ... (vezi toată discuția)
Delimitare juridica geomarian geomarian Buna ziua. M-ar interesa care este delimitarea juridica intre ceea ce inseamna fals si uz de fals in inscrisuri private si fals si uz de fals in inscrisuri ... (vezi toată discuția)