avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... responsabilitate avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

responsabilitate avocati

Buna,
Anul trecut am avut de recuperat o suma de bani de la o persoana pe care am decisa sa o dau in judecata.Am luat leg cu un avocat,i-am platit acestuia serviciile,m-a insotit de cateva ori la politie fara sa imi recupereze insa suma pe care persoana in cauza mi-o datora dupa cum stabilisem intial si fara sa duca dosarul al bun sfarsit.Intr-un cuvant nu s-a ocupat de finalizarea situatiei,dar acum refuza sa mai ia legatura cu mine in ciuda faptului ca serviciile i-au fost platite inca de la inceput.Cum il pot determnia sa isi asume responsabilitatea si sa duca situatia la bun sfarsit?
Multumesc
Trebuie sa aveti in vedere ca activitatea avocatului este de diligenta, nu de rezultat, astfel incat avocatul nu putea sa recupereze efectiv suma datorata, ci sa promoveze anumite actiuni pentru a va ajuta in obtinerea unui titlu executor.
Daca ati mers pe varianta plangerii penale, vedeti care e rezultatul acesteia.
nu e rau sa recititi si contractul de asistenta juridica incheiat cu avocatul.
il puteti actiona in instanta pentru nerespectarea clauzelor din contract/angajament (asta in cazul in care aveti asa ceva)
Puteti face o sesizare la Baroul din care face parte. Dar mai intai, trebuie sa recititi contractul de asistenta judiciara incheiat intre dvs si avocatul respectiv sa vedeti pentru ce l-ati incheiat.
De acord ca avocatul nu este recuperator de bani... Trebuia sa vorbiti cu el si sa va explice clar ce include onorariul, ce anume inseamna ca faceti plangere penala...
Adica daca nu a trecut decat un an de la plangere sau nici atat... clar ca nu s-a finalizat, cel mai probabil, urmarirea penala.
Mare lucru nu poate face avocatul in cadrul acesteia, poate numai daca e specializat mult pe penal.
Daca avocatul pe care l-ati angajat face si civil si penal... e clar!
Aveti si variata unei actiuni pe civila care ar dura mai putin, insa depinde de ce probe anume va puteti folosi, ca nu sunt aceleasi reguli de proba in civil si in penal... IN civil ar fi si taxe de timbru in plus...
Pana nu se termina cercetarea penala... nu prea are ce sa faca! Depinde si ce ati stabilit exact cu el, ce anume scrie in contract...
Nu vbad de ce anume vreti sa se ocupe, poate nu are ce face! Nu va convine, il schimbati si-i cereti banii inapoi, cel putin partial!
Plangerea la barou e cel mai bun prim pas.
Exista un contract scris de asistenta juridica?
Ce scrie acolo?

Alte discuții în legătură

Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Urgenta ContSters126274 ContSters126274 Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea? Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)