avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... responsabilitate avocati
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

responsabilitate avocati

Buna,
Anul trecut am avut de recuperat o suma de bani de la o persoana pe care am decisa sa o dau in judecata.Am luat leg cu un avocat,i-am platit acestuia serviciile,m-a insotit de cateva ori la politie fara sa imi recupereze insa suma pe care persoana in cauza mi-o datora dupa cum stabilisem intial si fara sa duca dosarul al bun sfarsit.Intr-un cuvant nu s-a ocupat de finalizarea situatiei,dar acum refuza sa mai ia legatura cu mine in ciuda faptului ca serviciile i-au fost platite inca de la inceput.Cum il pot determnia sa isi asume responsabilitatea si sa duca situatia la bun sfarsit?
Multumesc
nu imi face deloc placere sa vorbesc impotriva colegilor mei.
daca situatia este asa cum a fost prezentata, adiva avocatul nu s-a mai interesat de dosarul dvs pana la capat si nu v-a explicat de ce, este evident ca avem in fata unul dintre personajele care, cu regret o spun, fac de ras aceasta breasla.
eu sunt adeptul solutiilor "soft", cel putin pentru inceput.
- avocatul nu se poate obliga sa va recupreze suma de bani si nu va poate garanta in proportie maxim procentuala castiguarea unei cauze. Activitatea sa este de diligenta, nu de rezultat.
asa ca, ar fi bine sa vorbiti cu decanul si cu avocatul si abia apoi sa va adresati in scris cu diferite plangeri
cred ca se va rezolva asa.
stiu, sunt partinitor, dar e bine sa incercati asa mai intai.
daca nu reusiti, evident ca aveti la indemana o actiune in civil sau chiar plangerea penala.
Conform statutului
"4.6.Neplata onorariului în cuantumul şi la termenele fixate potrivit art. 2 din contract, precum şi neachitarea contravalorii cheltuielilor efectuate potrivit art. 3 din contract dau dreptul avocatului să procedeze la rezilierea de plin drept a prezentului contract fără nici o altă formalitate şi fără nici o altă procedură judiciară sau extrajudiciară. Prezentul pact comisoriu de gradul IV îşi produce efectele de la data scadenţei obligaţiei neexecutate."
este o clauza standard in contractele de asistenta juridica...

Parerea mea este ca acel client a platit doar un avans / o parte din onorariu si nu a mai platit restul la termenele stabilite ceea ce il indreptateste pe avocat sa rezilieze contractul si sa nu mai duca la bun sfarsit cauza (nu era obligat nici macar sa-l anunte desi ar fi fost frumos)... in plus e mult pana la recuperarea sumei... politie, instanta, executor... toate cele 3 faze trebuiesc platite separat avocatului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Septembrie 2008
Attila-Arpad Dombi, Avocat
Si eu tind sa cred la fel ca Othelox.

Chiar daca nu ar fi asa, asa cum s-a aratat mai sus este vorba de o obligatie de diligenta si nu de rezultat, astfel ca, raspunderea avocatului nu va putea fi angajata sub aspectul culpei.
Parerea mea este ca pierdeti timpul incercand sa va recuperati banii de la avocat.Avea dreptul la banii pe care i-a primit.
Avocatii au dreptul de a primi onorariu pentru servicile avocatiale prestate.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comision de succes anamariamed anamariamed Buna ziua, Familia mea este parte intr-ul proces penal si ceea ce ma intereseaza este daca comisionul de succes acordat avocatului ( in cazul in care vom ... (vezi toată discuția)
Urgenta ContSters126274 ContSters126274 Vreau sa dau in judecata un avocat pentru inselaciune, unde depun plangerea? Am sanse sa gasesc un avocat care sa ma sprijine in aceasta cauza? (vezi toată discuția)
Mostenire - plata onorariu avocatial dupa proces mireladolta mireladolta Buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca pot gasii un avocat care sa ma reprezinte intr-un proces privind o mostenire caruia sa-i achit onorariul si restul ... (vezi toată discuția)