avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 151 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Exceptii in materia intrarii in vigoare a actelor ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Exceptii in materia intrarii in vigoare a actelor administrative de autoritate

care sunt : Excepţii în materia intrării în vigoare a actelor administrative de autoritate ....macar un exemplu va rog

:(
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:09, 30 Mai 2011
Toate actele administrative emana de la o autoritate publica, in scopul de a produce efecte juridice. La ce exceptie va referiti? Momentul intrarii in vigoare?
da, adica un exemplu de hotarare care a intrat in vigoare dupa ce a fost publicata in monitorul oficial si nu in acel moment
Actele administrative de autoritate intra în vigoare, produc efecte juridice, de la data la care au fost publicate, în cazul celor normative, sau aduse la cunostinta celor interesati, pentru actele administrative de autoritate individuale. De la aceasta regula fac exceptie decretele emise de Presedintele României si hotarârile Guvernului, individuale, care, pentru a produce efectele pentru care au fost emise, trebuie sa fie publicate în Monitorul Oficial.
Ultima modificare: Luni, 30 Mai 2011
elena138, utilizator
multumesc, chiar nu intelegeam ...raman datoare
pt. o cafea, .... hotararea de numire a prefectilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hcl ilegala crisha60inna crisha60inna As vrea sa stiu care sunt demersurile ce trebuiesc intreprinse impotriva unei hotarari de consiliu local ilegale. (vezi toată discuția)
Intrarea in vigoare a actelor administrative misskvl misskvl Avand in vedere ca momentul in care un act intra in vigoare coincide cu momentul din care el produce efecte juridice, cand va intra in vigoare un act care ... (vezi toată discuția)
Modificari legislatie ssm marianadavid marianadavid Modificarile facute prin Hotărârea Guvernului nr. 767/2016 au intrat deja in vigoare? Multumesc! (vezi toată discuția)