avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj amiabil intre soti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj amiabil intre soti

Eu si sotul meu suntem divortati si dorim sa ne partajam bunurile comune in mod amiabil la un notar public. Avem impreuna doua imobile dobandite in timpul casatoriei si dorim ca in urma partajului sa iesim din indiviziune, in sensul ca eu sa devin proprietar unic pe unul din imobile si sotul pe celalalt.
As vrea sa stiu daca acest lucru se poate face la notar, noi fiind in deplin acord, si daca are importanta faptul ca valoarea celor doua imobile este diferita, adica vreau sa stiu daca este obligatorie in acest caz prevederea unei sulte in actul de partaj avand in vedere ca noi de fapt nu avem pretentii asupra acestei diferente?
Ma mai intereseaza sa stiu daca in acest caz, pentru intocmirea actului de partaj la notar este necesara mai intai inscrierea imobilelor in cartea funciara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:16, 30 Mai 2011
notarul va intocmi actele dupa cum v-ati inteles dvs.
da, aveti nevoie de cadastru, intabulare, extras de carte funciara, certificat de atestare fiscala...
mergeti la o consultatie in prealabil la notar sa intrebati de actele necesare si de costuri

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare = inscriere cartea funciara? kamellya kamellya Vreau sa vand un teren si doresc sa stiu daca inscrierea in cartea funciara este acelasi lucru cu intabularea.Cumparatorul vrea sa-mi achite terenul si toate ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri extras de carte funciara viu viu Buna seara, Impreuna cu mama am mostenit de la tatal meu o locuinta si terenul aferent (sunt unic copil, tata a decedat in 2010, eu si mama avem certificat ... (vezi toată discuția)