avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Biserica sonorizarea prea puternica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Biserica sonorizarea prea puternica

Buna ziua,

Am o mare problema cu sonorizarea prea puternica a bisericii vecina cu mine; in plus de asta ei au montat clopotul bisericii exact langa gardul meu la nici un metru .
Am nevoie de un sfat pentru a sti ce cale sa urmez
Cel mai recent răspuns: manea1984 , utilizator 10:29, 14 Iunie 2011
manea1984 a scris:

Buna ziua,

Am o mare problema cu sonorizarea prea puternica a bisericii vecina cu mine; in plus de asta ei au montat clopotul bisericii exact langa gardul meu la nici un metru .
Am nevoie de un sfat pentru a sti ce cale sa urmez

Directiva Consiliului 89/106/CEE privind apropierea actelor cu putere de lege si a
actelor administrative ale statelor membre referitoare la materialele de constructii:
Articolul 3
(1) Cerintele esentiale care se aplica lucrarilor si care pot influenta caracteristicile tehnice ale unui produs sunt enuntate prin stabilirea unor obiective prevazute la anexa 1.
ANEXA 1 CERINTE ESENTIALE
5. Protectia fata de zgomote
Lucrarea trebuie proiectata si construita în asa fel încât zgomotul perceput de catre ocupanti sau de catre persoane aflate în apropiere sa fie mentinut la un nivel la care sa nu fie periclitata sanatatea acestora si sa le permita sa doarma, sa se odihneasca si sa lucreze în conditii satisfacatoare.
In Romania, aceasta cerinta esentiala in constructii nu se respecta. Cultele sunt pe mana cu politicienii si isi construiesc bisericile unde au chef.
In Craiova, exista un precedent, Garda de Mediu a obligat biserica sa reduca volumul difuzoarelor, in urma reclamatiilor vecinilor ei. [ link extern ] >
sunt curios ,daca sambata la 8 scoti si tu doua boxe de 100 W pe geam si bagi o manelutza ti se va face reclamatie? Desi consider ca boxele trebuie sa fie in biserica, si nu afara. patronii discotecilor investesc bani grei in izolare fonica, iar bisericile scot boxele afara.Deci ....cine respecta legea? Boxele afara e o atentionare subtila ca SA VINA ENORIASII SA FACA DEPOZITE LA TERMEN FARA DOBANDA IN CONTU BISERICII. Si ca sa facem putin haz de necaz, eu am poftit preotul in casa de fiecare sarbatoare.Si desi am fost un bun enorias, nu m-a lovit norocu pana acum.Cum pot face sa imi recuperez banii dati in decursul ultimilor ani, in contul parohiei? Ca bunastarea m-a ocolit...desi asa mi se promisese. Dar traim in rrrromania. Unde ca sa te distrezi nu e voie, dar trebuie sa suporti atentionarea subtila marlaneasca de genul boxelor bisericesti ..ce racnesc la 8 dimineata si duminica.. Ce ma bucur ca sunt roman!
de ce sa oblige Garda de Mediu bisericile sa reduca volumul boxelor? de ce nu le obliga sa le DEMONTEZE pur si simplu?! as intelege ca bisericile sa aiba nevoie de difuzoare exterioare cu un volum rezonabil numai si numai atunci cand incinta devine neincapatoare pentru enoriasi, dar cel mai adesea bisericile sunt aproape goale (avem prea multe biserici, evident), slujba este inregistrata, iar zgomotul exterior are doar scop de reclama agresiva.

daca discotecile si salile de cinema trebuie sa cheltuie bani grei pentru izolatie fonica, de ce bisericile au voie sa faca zgomot in exterior? nu vorbim de nivelul zgomotului, ci de faptul ca lor le este permis si altora nu. nu-i de ajuns ca ne papa bani de la buget, desi nu toti contribuabilii romani sunt de religie crestin-ortodoxa sau sunt pur si simplu atei? trebuie sa ne mai agreseze, pe langa buzunare, si auzul?

ia sa le dea pe toate jos si sa nu li se mai dea "donatii" de la bugetul public, ca destul ii fac de bani pe enoriasii slabi de inger care platesc de-a proasta taxe de protectie (spirituala, chipurile).
elena138 a scris:

Dar cu popa ati vorbit?


Presupun ca intrebarea aceasta este retorica. Nu vreau sa discut originea ei, dar am o idee destul de buna si despre asta.

Intrebarea corecta (probabil la fel de retorica) ar fi fost: popa a intrebat pe vecini, inainte sa monteze boxele, daca ii permit sa faca zgomot infernal la ore din cele mai nepotrivite, pentru ca el duce lipsa de clienti si trebuie sa-si strige marfa in tot cartierul?!

La fel de utila este sugestia de a vorbi cu popa ca sugestia de a discuta cu un hotz de buzunare prins in flagrant, iar daca acesta promite sa nu mai fure, reclamatia la politie este evident inutila. #-o
tuvasile a scris:

elena138 a scris:

Dar cu popa ati vorbit?

Presupun ca intrebarea aceasta este retorica. Nu vreau sa discut originea ei, dar am o idee destul de buna si despre asta.


Nu este retorica, este o intrebare absolut fireasca. Atata timp cat nimeni nu-i spune, nu cred ca viseaza popa ca-i deranjeaza pe vecini. Apoi, e bine sa stiti ca politia si garda de mediu nu dau amenzile de la prima reclamatie, ci mai intai informeaza reclamatul. La noi asa a fost.!:blush2:
Ultima modificare: Joi, 2 Iunie 2011
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligatii biserica Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Intrebarea mea poate smulge ceva zambete, dar pentru mine e o problema cat se poate de serioasa! Locuiesc in Bucuresti, sector 6, iar in ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, exista un temei legal care permite(/a permits ) instalarea ... Gcerchia Gcerchia Buna ziua, Exista un temei legal care permite instalarea sistemelor de sonorizare exterioara ale bisericilor? In speta vorbim de o biserica inconjurata de ... (vezi toată discuția)
O biserica de cartier deranjeaza zilnic linistea comunitatii klehus klehus In urmca cu aproximativ 1 an de zile in dreptul cladirii in care am domiciliul s-a daramat un parc pentru copii pentru a se construi o biserica fara a intreba ... (vezi toată discuția)