avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contestatie impotriva deciziei de schimbare a gradului de handicap


Mama mea a suferit din tinerete de reumatism, si a beneficiat de vreo 4 ani de pensia de invaliditate gr II diagnosticul poliartrita reumatoida. In acest an, in urma prezentarii la comisie i-a venit rezultatul si i s-a pus gradul III la pensie .Mama mea are 67 ani, iar din cauza bolii umbla cu baston. Pe formularele completate de cei 2 medici specialisti apare clar diagnosticul de poliartrita reumatoida plus analizele din care rezulta ca exista aceasta boala, plus degetele care i s-au deformat din cauza bolii. Vrem sa facem o contestatie. Va rog sa ma ajutati cum sa formulez aceasta contestatie, ce date si informatii trebuie sa contina, si unde trebuie s-o depun.Mentionez ca sunt din Zalau.


Multumesc


Cel mai recent răspuns: mary_z , utilizator 12:41, 2 Iunie 2011
Va rog sa precizati despre ce este vorba, despre incadrarea in grad de invaliditate sau despre incadrarea in grad de handicap?

O doamna in varsta de 67 de ani trebuia sa beneficieze de mult timp de pensie pentru limita de varsta, nu sa ramana beneficiar de pensie de invaliditate.
mama mea beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, iar aceasta era incadrarea in grad de handicap.
Va rog sa ma ajutati cum se procedeaza cu aceasta contestatie.Cand, si unde s-o depun. Deci doresc sa fac contestatia pentru decizia de incadrare in grad III de handicap.Pana acum a avunt grad II iar acum i s-a pus grad III, desi boala a avansat nu s-a vindecat.

Multumesc
Pe certificatul de incadrare in grad de handicap, mai jos, scrie ca aveti dreptul sa faceti contestatie in termen de 30 de zile la Comisia superioara de la Bucuresti.
Procedura este destul de simpla si nu trebuie sa mergeti la Bucuresti cu mama dv pentru a fi reexaminata.
Tot ce trebuie sa faceti este sa mergeti la Inspectoratul teritorial de handicap in a carui raza teritoriala domiciliaza mama dv si acolo veti completa o contestatie tip cu datele mamei, dupa care veti motiva ceea ce contestati. Cei de acolo va vor indruma daca trebuie sa mai atasati ceva.
Apoi vi se va da un nr. de inregistrare si in termen de 30 zile veti primi raspuns acasa.

In acordarea indemnizatiei de hanidicap se tine cont si de situatia financiara a persoanei in cauza, daca are proprietati sau daca locuieste cu familia, asta este unul din criteriile pentru care este posibil sa fi fost trecuta la alt grad.

va multumesc mult pentru raspuns.

va doresc o zi frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare in grad de handicap Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, Sotul meu in varsta de 38 de ani a fost diagnosticat la varsta de 16 ani cu poliartrita reumatoida. Boala e evoluat in tot acest timp dar fara a ... (vezi toată discuția)
Pensionare de invaliditate (pe caz de boala) CristoR CristoR Buna ziua, Mama mea sufera de poliartrita reumatoida si are pensie de handicap incadrata la gr.II accentuat. Mentionez ca este nascuta in data de 13.06.1963 ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de pensie boala? gabi turcu gabi turcu Am 52 ani,vaduva,am referat handicap accentuat gr 3 pt poliartrita reumatoida seropozitiva std 3 si deci nu am alt venit,am terminat somajul i iulie. Ad putea ... (vezi toată discuția)