avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1104 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... COMISIA MEDICALA--problema tatuaje
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

COMISIA MEDICALA--problema tatuaje

Buna ziua tuturor ! Am si eu o nelamurire in legatura cu examinarea medicala .Problema ar fi ca am mai multe tatuaje ( eh ! studentia :) ) si nu stiu daca o sa trec de examinare .Credeti ca tatuajele mele constituie un impediment , d. p. d. v. al comisiei medicale ,pt. a fi magistrat ? Exista posibilitatea ca din cauza acestor tatuaje sa nu ma admita ? Aveti vreo idee sau cunoasteti vreun caz asemanator ? In ce consta de fapt aceasta examinare ? Ne dezbraca , sau ce ? Sunt de-a dreptul frustrat si speriat....ar fi chiar culmea ca sa nu ma admita din cauza unor desene .
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 09:59, 21 Iulie 2008
categoric nu poate fi un motiv de respingere a comisiei medicale !!! iar daca o face poti contesta banuiesc....
un subiect interesant ...da de stire ce se intampla !!!
=D> scuza-ma m-ai facut sa rad ,poate pt tine e o problema dar acum pe bune ,chiar sa fii frustrat si speriat din cauza asta? pai in primul rand ai rabdare sa fii printre admisi ,printre cei 160 care vor ocupa anul asta locurile la INM ,pe urma daca intri te mai gandesti si la asta pt ca doar cei admisi vor fi examinati medical...relaxeaza-te ..:D sau cine stie ..poate esti sigur ca intri ..
In comisia medicala nu vei avea probleme in nicun caz. :D Acea comisie nu are decat sa verifice daca esti apt sa exerciti functiunile pe care le exercita in mod obisnuit un magistrat, adica sa nu suferi de o maladie care sa te imobilizeze complet la pat impiedicand prezenta ta in instanta sau parchet, sa nu fi complet lipsit de functia vorbirii esentiala in realizarea oralitatii din instanta sau altele din acelasi registru. Tatauajele nu vad cum ar putea sa infranga standardele medicale la care trebuie sa se ridice functionalitatea organismului tau.

Ar putea, insa, constitui o problema atunci cand ti se va evalua reputatia. :D Poate ca inspectorii CSM-ului vor considera ca picturile de pe corpul unui magistrat nu sunt conforme cu cerintele de sobrietate si de rigoare la care un depozitar al dreptatii ar trebui sa vegheze neclintit. :) Dar, dupa cum banuiesc, daca tatuajele nu sunt expuse ostentativ, cum ar fi pe frunte, pe fata si gat in general, pe palme ori pe dosul palmelor, restul vor fi acoperite de roba.:)) Si depinde si de reprezentatiile acelor tatuaje. Daca ai, de pilda, o cvastica imensa pe frunte ori un crucifix implantat in capul sangerand al unui sarpe sau, chiar mai rau, dupa cum am vazut intr un documentar, dinti ascutiti artificial si limba despicata in doua, plus multe inele in nas, sprancene, buza superioara, respectiv inferioara, atunci ma indoiesc sincer ca reputatia ta ca viitor magistrat ar fi una buna, dintre cele pe care inspectorii CSM urmaresc sa le observe la candidatii admisi. :) Anyway, pana atunci mai ai de trecut un examen destul de greu cum zicea cineva mai sus. Temerile tale sunt oricum justificate. Traim in Romania pana la urma. Te poti astepta la orice. :P
Ei ,nici chiar cruci ,serpi si alte simboluri indiene oculte nu am pe mine .E vorba de niste tribaluri cu modele florale sau abstracte .Eram doar ingrijorat .Si apropo ...........cum ti se evalueaza reputatia ?? Daca am tatuaje inseamna obligatoriu ca am o reputatie proasta ? Care este criteriul sau metoda dupa care se evalueaza reputatia ? Aveti vreo idee ?
foarte corect:
Comisia medicala verifica doar aptitudinile pentru exercitarea activitatilor specifice magistratului. daca apare ceva se poate contesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna reputatie - admitere Mihai 465 Mihai 465 Discutam cu un cunoscut, in prezent consilier juridic, despre admitere si imi pune urmatoarea intrebare: poate deveni magistrat (concursul de 5 ani) daca cu ... (vezi toată discuția)
Statul roman raspunde pentru greselile magistratilor? florindbro florindbro As dori sa aflu daca magistratii pot fi trasi la raspundre pentru greselile facute in exercitiul functiunii? Pentru aceste greseli cine plateste? Pentru ... (vezi toată discuția)
Masuri pentru corectarea crizei (plans de necaz, nu alta) me-alina me-alina se pare ca ramane batut in cuie masura guv. ( nici nu-mi vine sa scriu intreg de atata falsitate...) roman de a diminua salariile ... (vezi toată discuția)