Buna ziua, locuiesc intr-o casa P+1 in Bucuresti . In imobil locuiesc dupa cum urmeaza : familia mea la parter si o mare famile la etaj compusa din 2 frati copropietari care la randul lor sunt casatoriti avand fecare cate 2 copii. Datorita neantelegerilor dintre ei (fratii) au hotarat sa imparta (la propiu) casa in 2 parti egale. Au pus efectiv un perete de rigips intre ei si astfel unuia dintre frati i-a fost restrictionat accesul la baie, balcoane, si mai ales la iesirea din apartament acesta din urma a fost obligat sa iasa pe iesirea de urgenta si sa aduca unele modificari imobilului astfel incat sa aibe si o baie. Am facut acesta prezentare pentru a se intelege mai usor situatia ( trebuie mentionat ca toate aceste modificari sunt facute fara acordul nostru si fara nici o autorizatie ) . In urma acestor modificari au adus nenumarate daune apartamentului nostru deoarece au daramat pereti de caramida ( sustinere ) si au spart tevi de apa, daune pe care nici acum nu le-au platit sau reparat cumva motivand ca nu vor strica ei faianta in baie sa repare teava de sub cada care imi inunda mie tavanul de la baie etc .
Acest imobil este prevazut cu 2 porti de acces, 2 intrari principale ( fiecare apartament are intrare separata ) si o scara de serviciu pe care unul din frati o foloseste exclusiv .In concluzie doresc sa pornesc un proces de iesire din indiviziune pentru separarea curtii respectiv ingradirea acelei cote indivize care ne revine si pentru care platim chirie si dorim sa se stabileasca ca accesul pe scara de serviciu sa fie doar pentru ceeea ce a fost destinata si anume acces la pod si la pivnita si iesire in caz de urgenta .
Doresc sa intreb, din experienta dumneavoastra, ce sanse sunt sa obtin ceea ce doresc....Caile de comunicare cu aceste persoane sunt nule si dorim aceasta impartire deoarece pe dansii ii deraneaza tor timpul cate ceva si de fiecare data chiama politia cu cate o reclamatie care se dovedeste a fi fara temei insa creaza mie si familiei mele un discomfort psihic de neconceput. Noi dorim doar sa impartim in instanta ( pentru ca alfel nu se poate ) si sa ne bucuram in pace de casa si curtea noastra fara sa fim deranjati sau sa mai ''deranjam cu ceva '' pe terte persoane.
Puteti sa incercati iesirea din indiviziune si prin procedura medierii in conformitate cu legea 192/2006, facuta de orice mediator autorizat din Tabloul mediatorilor. In aceste conditii odata cu acordul de mediere la care speram ca se va ajunge, acesta tot in instanta va fi depus si veti primi pe baza lui o hotarare de expedient care va respecta dorinta partilor. De asemenea, taxa de timbru va fi recuperata daca litigiul va fi solutionat pe calea medierii.
Veti putea beneficia si de o informare gratuita in conformitate cu prevederile legale pentru a vedea ce este medierea si care sunt procedurile ei, caz particular, cazul d-voastra. Intra in atributiile mediatorului chemarea partilor la mediere.