avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme mostenire

Buna, ma numesc Maria Ioana din Cluj-Napoca si am mostenit un apartament impreuna cu fratele meu, dar succesiunea nu e facuta inca pe apartament. Intrebarea mea este daca fratele meu doreste sa imparta apartamentul in 2 parti, adika este un apartament cu 4 camere si sa faca 2 apartamente cu cate 2 camere este nevoie sa fim cu succesiunea facuta si trebuie ceva proiecte de la primarie? El doreste sa faca pasu acesta dar eu nu prea doresc asta si as vrea sa stiu daca eu nu sunt de acord cu asta banuiesc ca nu poate sa-l imparta. Si-a adunat semnaturi de la toti vecinii de pe scara dar eu nu i-am semnat hartia respectiva. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns si sa ma indrumati cam ce ar trebui sa fac. Multumesc:D
Cel mai recent răspuns: ContSters60093 , utilizator 22:42, 2 Noiembrie 2010
Nu se poate dezmembra decat dupa dezbaterea succesiunii.
Dar nu ati precizat de ce nu ati dori asta?

Oricum, nimeni nu il poate obliga pe fratele dvs. sa ramana in indiviziune, poate solicita partajul si se va imparti atunci ( fie unul dintre dvs. solicita atribuirea imobilului si plateste celuilalt o sulta, fie se vinde imobilul si se impart banii)....deci mai devreme sau mai tarziu tot impartiti ceva.
Stimata doamna,
Ma indoiesc ca un apartament, fie el si cu 4 camere, poate fi "imbucatatit" in doua apartamente. Cum poate asigura intrare separata, baie si bucatarie proprii fiecaruia dintre cele doua apartamente?
Singura varianta viabila este cea indicata de catre @adutescu: fie unul dintre dvs. solicita atribuirea imobilului si plateste celuilalt o sulta, fie se vinde imobilul si se impart banii; desigur, in conditiile in care fratele dvs. doreste sistarea starii de indiviziune.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Noiembrie 2010
ContSters60093, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune raluka raluka Mama mea si sora ei trebuie sa faca succesiunea unui apartament ramas din partea parintilor. Sora ei doreste vanzarea apartamentului sau o suma de bani. Mama ... (vezi toată discuția)
Suntem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem succesiunea Oacc Oacc Buna ziua,Santem trei frati iar fratele cel mare nu vrea sa facem taxa de succesiune dupa parinti decedati.metionez ca avem un apartament mostenire de la ... (vezi toată discuția)
Se poate face o dezmembrare a unei case maostenite daca una din parti nu e de acord? serena_20 serena_20 sintem trei frati si unul din noi nu este de acord cu dezmembrarea.Se poate in mod legal face dezmemb. si fara acel frate? :( (vezi toată discuția)