As dori sa-mi spuneti care este termenul limita pentru achitarea asigurarii obligatorie pentru locuinta( 20Euro, suma minima doar pentru cutremure, inundatii si alunecari de teren). Stiam ca este 15 iunie 2011 , dupa care se vor aplica amenzi intre 100-500lei, insa am citit undeva ca s-ar fi prelungit acest termen pentru 15 iulie 2011. Este adevarat?
Nu este vorba nici de prelungire si nici de depasirea termenului. Politele se pot incheia si acum chiar daca termenul a fost 15 ianuarie 2011 dar amenzile se vor aplica icepand cu 15 iulie 2011. Va recomand sa incheiati o polita facultativa dar care sa cuprinda si cele trei riscuri obligatorii, polita care va putea fi platita inclusiv in rate lunare si va cuprinde si alte riscuri in afara celor de dezastre cu o probabilitate de producere mul mai frecventa.
daca am asigurare cu o alta banca care cuprinde si riscurile prevazute de lege si nu este prinsa in cadrul celor agreete de stat, este obligatoriu sa o fac si pe cea obligatorie cu o banca agreeata de stat?