avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensia anticipata partiala si alte venituri
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensia anticipata partiala si alte venituri

Buna ziua!
La art.114 ,alin(1) se spune ca : in sistemul public de pensii, plata pensiei se susspenda cu luna urmatoare celei in care a intervenit una din urmatoarele situatii:
lit. b a caestui articol este cel care ma intereseaza pe mine , eu fiind pensionara cu pensie anticipata partiala. Din art.6 ali.(1) ,pct.IV , eu inteleg ca , pensionarul poate beneficia de castigurile mentionate la lit. a, b,c,d,e cu conditia sa nu depaseasca 4 salarii medii brute pe economie utilizate la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de de stat.Desi pe decizia mea de pensionare sunt mentionate prevederile art.114 alin(1) lit.b , de la ghiseul de informatii al CAS Brasov am fost informata ca nu pot avea niciun venit . Va rog , foarte , mult sa ma ajutati cu un raspuns la aceasta nelamurire. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 21:58, 31 Mai 2011
Art. 6, alin. (1), pct. IV din Legea nr. 263/2010 se refera la persoanele care realizeaza in mod exclusiv un venit brut anual echivalent cu cel putin de 4 ori castigul salarial mediu brut. Dvs. realizati doua venituri, si din pensie si in calitate de asigurat care se regaseste in una din situatiile reglementate la art. 6, alin. (1), pct. IV din Legea nr. 263/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - pensie de invaliditate gr ii dadica dadica Buna ziua, Sunt pensionara de invaliditate gr.II,am 42 ani,si am lucrat in cadrul Jandarmeriei. Pot sa-mi deschid un PFA? Cu stima. (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie anticipata si angajarea ulterioara Mitica49 Mitica49 In situatia in care sunt pensionat cu pensie anticipata partiala, pot efectua o activitate, retribuita, in cadrul unei asociatii de locatari, avand incheiat un ... (vezi toată discuția)
Iesirea la pensie anticipata si angajarea ulterioara Mitica49 Mitica49 Revin la un subiect mai vechi “Iesirea la pensie anticipata si angajarea ulterioara” postat prima oara pe 17.06.2011, citand mai intai raspunsul ... (vezi toată discuția)