buna ziua,
va supun discutiei urmatoarea situatie:
1. sunt salariat cu carte de munca si realizez astfel venituri supuse impozitarii prin retinere la sursa (la angajator);
2. in paralel am un portofoliu de actiuni pe care le tranzactionez la bursa prin intermediul unui SSIF (societate de intermiediere); in urma tranzactionarilor pentru anii 2007-2010 am marcat pierderi inscrise dealtfel si in fisa de portofoliu si declarate la Administratia financiara prin depunerea Formularului 200.
Am urmatoarea intrebare: avand in vedere caracterul de impozit unic de 16% asupra veniturilor credeti ca acesta trebuie platit la venitul global realizat ? (castiguri din salariu din care sa se scada pierderile specificate la pct.2 ). De exempul daca pentru anul 2010 am realizat un venit anual din salarii (pe care nu l-am trecut in Formularul 200 pentru ca am inteles ca nu se trece...) de 1000 lei si pentur acelasi an 2010 - o pierdere de 500 lei. Statul mi-a retinut 16% din 1000 asadar 160 lei insa vi se pare corect ca impozitul sa fie16% * (1000-500) adica 80 lei ?
va multumesc pentru raspuns insa punctual la problmema ridicata pe mine nu ma intereseaza daca status are sau nu capacitatea de a gestiona astfel de situatii. Pe mine ma intereseaza sa stiu daca am dreptate si daca da cum ar trebui sa procedez pentru ca in final sa pot optine banii care (eu cred) ca mi se cuvin de la stat...