avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto

Buna ziua. Am inregistrat o masina adusa din SUA in iulie 2010 si am platit 29000 RON. Eu sint domiciliat in Australia dar masina este inca inmatriculata pe numele meu in Arad. Ce sanse as avea sa recuperez aceasta taxa abuziva? Masina care am inregistrat-o a fost omologata Euro 4 in Germania, iar la RAR Euro 3 din cauza ca aparatura nu a fost adecvata pentru o testare exacta, ceea ce inginerii de la RAR au confirmat.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: ozzye , utilizator 14:37, 4 Iunie 2011
Nici o sansa.
De ce i-ati facut omologarea in Germania?
A fost cumva si acolo inmatriculata?
Masina a fost transportata din US si am luat-o la Bremerhaven unde am platit vama. Pe drum in Romania am facut testul dinamic ca sa am o hirtie de omologare in europa deoarece in US sint alte categorii de poluare. Am mai facut odata testul in Ungaria dupa ce am inregistrat masina si tot Euro 4 a iesit. Oricum, taxa este ilegala in integritate, dar acest detaliu scoate in eividenta alte aspecte ilegale la care sintem supusi si ca urmare furati de statul Roman. Eu defapt vreau sa stiu care este demersul pentru a da statul in judecata si cum ajung la forurile europene ? Este o chestie de principiu, chiar daca nu recuperez banii, vreau sa adaug si vocea mea impotriva unui guvern fraudulos, corupt si incompetent.
Pai domnisoara, daca nu vreti sa dati un sfat, de ce mai puneti intrebari? Eu nu mai inteleg ce se intimpla in tara aia.
Pai d-nule raspund cand pot si ar trebui sa aveti o alta atitudine,dar nu mai inteleg ....
Taxa de poluare nu o puteti obtine in instanta, din pacate!
pasii sunt :
1. procedura prealabila cu AFP
2. actiune instanta Tribunal contencios
3.cand obtineti o hot definitiva si irevocabila in 6 luni actionati la CEDO

Alte discuții în legătură

Noua taxa de poluare!!!!!!!! alinel alinel am cumparat o masina adusa din Germania cu 2200 euro,este din1998,Opel Astra si aflu ca trebuie sa platesc 1412 euro taxa adica atat cat a costat ea in ... (vezi toată discuția)
Taxa de inmatriculare si taxe vamale in cazul unui import auto din sua justinBib justinBib Buna ziua, Reprezint o Asociatie non-profit, care are ca obiect educatia tinerilor si sunt interesat de procedura de inmatriclularea a unui auto din SUA. ... (vezi toată discuția)
Va rog ....un raspuns !!! canadianul78 canadianul78 In sfarsit am descoperit un site excelent ....m-am saturat de pareri neavizate si luate in necunostinta de cauza . va multumesc ca existati si va doresc viata ... (vezi toată discuția)