In sfarsit am descoperit un site excelent ....m-am saturat de pareri neavizate si luate in necunostinta de cauza . va multumesc ca existati si va doresc viata virtuala cat mai lungaaaaaa!!
Am o mica intrebare ....momentan locuiesc in Montreal , Canada si sunt rezident permanent al acestei tari . Ma intereseaza sa aduc din Canada o masina in Romania . Intrebarea mea este care sunt conditiile pe care masina trebuie sa le indeplineasca ?
Pot aduce o masina mai veche de 8 ani ?
Trebuie sa platesc taxe vamale ?
Va multumesc din suflet si astept raspunsul vostru .
Din cate stiu eu, nu se mai poate inscrie in Romania in momentul de fata nici o masina care nu corespunde normelor de poluare Euro 3. In general masinile europene fabricate inainte de 2000 nu corespund cestor norme. Nu stiu care sunt standardele in Canada si daca o masina de 8 ani corespunde acestor norme.
Cat despre taxe, puteti fi scutit daca aveti statutul de roman cu domiciliul in strainatate si faceti repatriere. (Asta inca o data, in cazul in care masina raspunde normelor euro 3, daca nu , nu o puteti inscrie.)
Da, se poate inmatricula orice auto adus din Canada, cu conditia sa corespunda Euro 3 sau trece testul dinamic stabilit pentru aceste norme sau, se poate inmatricula un auto in caz de repatriere, indiferent de vechime sau norme de poluare. Succes.