avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1017 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Scoaterea din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Scoaterea din indiviziune

Am cumparat un apartament nou intr-un imobil care are 4 proprietari si vreau sa inteleg cum se face dezmembrarea si iesirea din indiviziune daca deocamdata numai eu am banii ca sa realizam intabularea, iar restul proprietarilor au numai antecontract si o sa faca intabularea in toamna. Vreau deasemenea sa stiu ce costuri implica pt mine si pt vanzator.
Va multumesc mult!
Astept raspunsurile d-voastra
Luati legatura cu un cadastrist, care va efectua o dezmembrare de cadastru.
Nu inteleg cu se poate ca ceilalti 3 proprietari sa aiba numai antecontract: urmeaza sa incheie contractul propriu-zis cu proprietarul de drept (cel care v-a vandut si dumneavoastra)? In cazul acesta cei 3 nu sunt inca proprietari. Cand ati incheiat contractul de vanzare -cumparare, ce fel de cadastru si carte funciara exista?
In imobil cu 8 apartamente, imobilul are 4 proprietari care au vandut la 4 persoane apartamente , practic fiecare proprietar are un apartament vandut si unul proprietatea lor. Domnul de la care am luat eu vrea sa intabule apartam lui si apartamentul meu deoarece eu am diferenta de bani. Acum el trebuie sa realizeze dezmembrarea si iesirea din indiviziune pe mine si pe el. Intrebarea mea este cat trebuie sa platim fiecare si care este procedura (am inteles ca sunt mai multe cai, si vreau sa stiu care este cea mai corecta)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezmembrare pe orizontala pompagiu pompagiu Care ar fi pasii legali pentru separarea pe orizontala a unui imobil,in speta parterul unei vile +curtea din fata afernta, dezmembrat din vila P+1+M ? (vezi toată discuția)
Solicitare de cadastru si intabulare DW DW Buna ziua, Detin in co-proprietate un teren intravilan impreuna cu alti 5 mostenitori. Terenul are 500 mp; mie imi revine 1/4. Terenul nu are cadastru si nu ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune cristi_tmm cristi_tmm nu stiu daca am nimerit unde trebuie... am si eu o mare nelamurire.am avut in proprietate, impreuna cu sotul meu, un teren de 475 mp pe care exista 2 ... (vezi toată discuția)