avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... CEDO
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

CEDO

In cazul in care in Romania nu mi se face dreptate referitor la un proces pt. lovire si alte violente , pot ajunge cu el la CEDO?
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 20:26, 31 Mai 2011
Da,dupa ce consumati toate caile de atac ordinare in Romania.Fond,apel,recurs.
Poi pt. lovire si alte violente exista doar o singura cale, nu inainteaza dosarul mai mult de Tribunal?
aveti recursul la tribunal ca si cale de atac. apoi puteti trimite dosarul la CEDO.mare atentie, studiati conventia europeana a drepturilor omului pt a vedea ce articol a fost incalcat in cazul dvs de catre instantele romane.
xuser a scris:

Poi pt. lovire si alte violente exista doar o singura cale, nu inainteaza dosarul mai mult de Tribunal?



Cod proc.penala

Art. 361: Hotararile supuse apelului

(1) Sentintele pot fi atacate cu apel. Nu pot fi atacate cu apel:

a) sentintele privind infractiunile pentru care punerea in miscare a actiunii penale se face la plangerea prealabila a persoanei vatamate;
b) sentintele pronuntate de tribunalele militare privind infractiunile contra ordinii si disciplinei militare, sanctionate de lege cu pedeapsa inchisorii de cel mult 2 ani;
c) sentintele pronuntate de curtile de apel si Curtea Militara de Apel;
d) sentintele pronuntate de sectia penala a Curtii Supreme de Justitie;
e) sentintele de dezinvestire.
f) sentintele pronuntate in materia executarii hotararilor penale, precum si cele privind reabilitarea.


Potrivit ALIN.1,lit.a din art.361 cpp ,calea de atac este recursul.Dupa ce aceasta cale de atac va fi consumata iar rezultatul nu va multumeste,va puteti adresa CEDO.
Ultima modificare: Marți, 31 Mai 2011
andymaurul, utilizator
Pot sa ma plang pt. o pedeapsa prea blanda aplicata faptuitorului?Nu am intalnit cazuri CEDO, nu stiu daca ei judecata "la rece" sau merg pe tot felul de aiureli romanesti, persoane care au provocat altora semne permanente acuzate si condamntate la amenda pt. "lovire si alte violente",etc, martori care declara ca au aterizat 5 extrateresti si l-au batut pe X, ii crede toata lumea pe cuvant,etc.
#-o#-o#-o#-o



Alte discuții în legătură

Recurs loviri si alte violente cercetasa cercetasa sentinta care se da la tribunal in recurs pt. loviri si alte violente este definitiva si irevocabila ??????? (vezi toată discuția)
Cai de atac....nu inteleg pici80 pici80 la ce fel de infractiuni sunt 2 cai de atac? (apel si recurs) am avut mai multe procese (inselaciune) dar intotdeauna am avut o singura cale de atac,adica ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva ordonantei procurorului,la judecatorie taticu100 taticu100 Pentru ca nu am stiut ( art.361,al.1 CPP) ca sentintele penale nu se trimit acasa,am ratat recursul. Astfel ordonanta procurorului ramane in picioare. Se mai ... (vezi toată discuția)