avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... plangere impotriva ordonantei procurorului,la ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

plangere impotriva ordonantei procurorului,la judecatorie

Pentru ca nu am stiut ( art.361,al.1 CPP) ca sentintele penale nu se trimit acasa,am ratat recursul. Astfel ordonanta procurorului ramane in picioare. Se mai poate ataca in vreun fel ,invocand diverse motive ?
Cel mai recent răspuns: allissa , utilizator 17:22, 24 Decembrie 2009
Neexercitarea oricarei cai de atac sau neindeplinirea oricarui alt act procedural in termenul legal atrage decaderea, afara de cazul cand legea dispune altfel sau cand partea dovedeste ca a fost impiedicata printr-o imprejurare mai presus de vointa ei; asa incat, intalnim repunere in termenul de declarare a apelului, repunere in termenul de declarare a recursului, repunere in termenul de depunere a intampinarii, al cererii de interventie etc. Sau, conform Decretului nr. 167/1958 – art. 19, repunere in termenul de exercitare a dreptului la actiune si pentru incuviintarea executarii silite.
Buna ziua !
Necunoasterea legii nu absolva de vinovatie, asa incat pe cale ce consecinta, acesta nu este un motiv pentru repunerea in termen.
Va sfatuiesc sa va angajati un avocat.
Cu stima !
. art 361CPP prevede :,,Art. 361. - Sentintele pot fi atacate cu apel. Nu pot fi atacate cu apel:

a) sentintele pronuntate de judecatorii privind infractiunile mentionate in art. 279 alin. 2 lit. a);

b) sentintele pronuntate de tribunalele militare privind infractiunile mentionate in art. 279 alin. 2 lit. a) si infractiunile contra ordinii si disciplinei militare sanctionate de lege cu pedeapsa inchisorii de cel mult 2 ani;

c) sentintele pronuntate de curtile de apel si Curtea Militara de Apel;

d) sentintele pronuntate de sectia penala si sectia militara ale Curtii Supreme de Justitie;

e) sentintele de dezinvestire.

Incheierile date in prima instanta pot fi atacate cu apel numai o data cu fondul.

Apelul declarat impotriva sentintei se socoteste facut si impotriva incheierilor, chiar daca acestea au fost date dupa pronuntarea sentintei. "

..nu stiu unde ati citit ca nu se comunica acea sentinta penala !!
...aveti posibilitatea si unei cai extraordinae de atac -contestatie in anulare , in termen de 10 zile de la comunicarea hotararii !!
Succes !!
Raliindu-ne dictonului ca "nimeni nu poate invoca necunoastrea legii", nu putem invoca asta in motivele contestatiei in anulare ; Motivele contestatiei in anulare sa nu fi putut fi invocate in apel sau recurs, cand cauza s-a judecat pe lipsa de procedura , cand hot s-a dat de judecatori cu incalcarea dispozitiilor de ordine publica privitoare la competenta; si intr-adevar, hot in penal nu se comunica partii prezente la termenul de judecata , atunci cand s-a judecat cauza(ultimul termen de judecata), aceasta este o diferenta fata de civil , unde se comunica hot.Sfatul meu este sa cdonsultati un avocat, cat mai este timp , pentru ca timpul curge in defavoarea celui impotrivca caruia s-a pronuntat o hot nefavorabila.
taticu100 a scris:

Pentru ca nu am stiut ( art.361,al.1 CPP) ca sentintele penale nu se trimit acasa,am ratat recursul. Astfel ordonanta procurorului ramane in picioare. Se mai poate ataca in vreun fel ,invocand diverse motive ?

Inainte de a ajunge la concluzia ca ati ratat recursul, va rog sa precizati cateva informatii:
In ce data s-a pronuntat sentinta?
Ati fost de fata cand s-au pus concluziile pe fondul cauzei?
Ati primit acasa, pe posta un extras din sentinta?

Daca raspundeti va aceste intrebari s-ar putea sa ajungeti la concluzia ca nu ati pierdut absolut nimic! Sa vedem raspunsurile!
Daca este plangere impotriva ordonantei procuror, aceasta hotarare nu se poate ataca cu apel ci numai cu recurs!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac....nu inteleg pici80 pici80 la ce fel de infractiuni sunt 2 cai de atac? (apel si recurs) am avut mai multe procese (inselaciune) dar intotdeauna am avut o singura cale de atac,adica ... (vezi toată discuția)
Recurs ramas fara obiect codulmuncii codulmuncii Buna ziua. Am castigat in fond anularea incetarii c.i.m. Dupa pronuntare, a doua zi intimata a dispus de buna voie reintegrarea, insa fara plata salariilor ... (vezi toată discuția)
Sentințele supuse apelului george_puchiu george_puchiu nelămurire mea constă în interpretarea art 361 alin. (1) lit a) Cod procedură penală, articol reglementat prin legea 202/2010 și care statuează că ... (vezi toată discuția)