avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 655 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Contracte de asigurare in sistemul public de pensii si ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Contracte de asigurare in sistemul public de pensii si in cel de sanatate

In cazul in care dorim sa contribuim retroactiv la fd de pensii cum se procedeaza? Prietenul meu nu a mai lucrat cu forme legale de 5 ani, automat nu a contribuit la fondul de pensii si nici la asig de sanatate. Acum a revenit in tara si doreste sa cotizeze pentru fondul de pensii si asig de sanatate. Se poate achita si retroactiv? Daca da, cum se procedeaza? Ce articol de lege prevede si cat se cotizeaza? Ma puteti ajuta va rog frumos cu un raspuns?
Cel mai recent răspuns: OANA GHEORGHE , utilizator 21:35, 1 Iunie 2011
La pensie nu poate plati retroactiv. Face un contract cu Casa de pensii si de la data incheierii contractului cotizeaza cu 222 lei/luna.
La Casa de sanatate incheie contract si plateste in jur de 38 lei/luna. La sanatate s-ar putea sa-l oblige la plata ultimelor 6 luni de la incheierea contractului cu penalitatile aferente.
Va multumesc frumos pentru raspuns
Sumele specificate de dvs sunt pentru salariul minim pe economie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata retroactiva pentru vechime eder eder Buna ziua. Spuneti-mi si mie, va rog, o persoana care a intrerupt munca o perioada de cativa ani poate sa isi plateasca retroactiv darile catre stat pentru ca ... (vezi toată discuția)
Asigurări pentru persoane fara venit Eu2017 Eu2017 Buna ziua! Nu lucrez din mai 2014 și as dori sa îmi plătesc asigurarea de sănătate și de pensie. Cum procedez și care ar fi suma lunară ținând cont ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala alybotiz alybotiz Buna ziua, am o intrebare ce declaratii se depun la o intreprindere individuala,neplatitoare de tva?si am inteles de ceva 5.5%pt sanatate?cum se procedeaza mai ... (vezi toată discuția)