avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... intreprindere individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

intreprindere individuala

Buna ziua, am o intrebare ce declaratii se depun la o intreprindere individuala,neplatitoare de tva?si am inteles de ceva 5.5%pt sanatate?cum se procedeaza mai exact?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 12:17, 17 Martie 2011
Trebuie sa platiti contributial a fd. de sanatate -5,5% din venitul net si sa depuneti declaratia 112 aferenta acestuia.
Se mai depune deasemenea Declaratia 220 de catre :
- contribuabilii care încep o activitate în cursul anului fiscal, în termen de 15 zile de la data producerii evenimentului;
- contribuabilii care în anul anterior au realizat pierderi și cei care au realizat venituri pe perioade mai mici decât anul fiscal, precum și cei care, din motive obiective, estimează că vor realiza venituri care diferă cu cel puțin 20% față de anul fiscal anterior, odată cu declarația privind venitul realizat .
Ultima modificare: Miercuri, 16 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
1)Depuneti D112 daca aveti salariati si platiti contributiile aferente salariilor ca orice angajator.
2)Valabil pentru membrii II (dar si pentru IF, PFA si profesii liberale) : Daca venitul brut pe care il veti realiza, depaseste 4 salarii medii pe economie, respectiv 2022 lei x 4 si nu sunteti asigurat sub o alta forma in sistemul public de pensii ( L263/2010, art.6(1)I,II,III,IV), trebuie sa platiti in afara de impozitul pe venit de 16%, 5,5% sanatate si contributie la sistemul public de pensii de 31,3 % din salariul minim pe economie (708 lei), respectiv 222 lei/luna.
Am uitat sa specific ca nu are intreprinderea salariati.
Mie mi-a zis cineva ca daca nu are salariati se face un contract cu casa de asigurari si se plateste 5.5%?e adevarat?normal intreprinderea a fost infintata cam de o luna?
va multumesc
Membrii II platesc sanatate 5,5% in baza deciziei de impunere anticipata( se merge cu decizia la casa de sanatate de care apartineti).
Si contributii la pensii in conditiile specificate in raspunsul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii la asigurari de sanatate si pensie (documente care trebuie depuse la institutiile statului). neci neci Ce documente trebuiesc depuse si cum trebuie procedat ca membrii unei Intreprinderi Familiale(2) sa devina angajati,cu drepturi (asigurari de sanatate, ... (vezi toată discuția)
Pfa cu norma de venit trecut in sistem real cris2279 cris2279 Buna ziua, Pana acum am avut PFA cu norma de venit, care a disparut de curand. Va rog sa imi spuneti pentru PFA in sistem real: 1. actele pe care trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Pfa smartcars smartcars buna ziua, o firma mi-a oferit un job cu o conditie : sa ma plateasca ca PFA. ce taxe trebuie sa achit eu ca si PFA ? banuiesc ca exista un 16%, dar mai ... (vezi toată discuția)