Partaj Bunuri proprii:un ap.2 camere cumparat in 1990in care am locuit si dupa casatorie 1992-2000,1 autoturism Dacia achitat de mine 70mil.inainte de 1989 cu carnet CEC pt. autoturism.In 1991 am cumparat auto.Dacia luand un imprumut bancar pt. ca preturile crescusera undeva la 116 mil. In 1992 m-am casatorit locuind in ap. meu si platind ratele pt. auto. Am construit o casa in care au intrat si banii rezultati din vanzarea ap.,masina a fost vanduta in 1996 ,cumparand pe prcursul anilor alte autoturisme. Parintii mei mi-au dat sume de bani :la cumpararea unui ap. 35000 in 2005,20000 in 2007 dupa decesul mamei etc. mentionez ca nu am acte oficiale pt. aceste sume doar,cateva hartii scrise de sotul meu unde se poate vedea sumele de bani care le-am primit pt. ap. Care sunt sansele de a dovedi cota mai mare la partaj si care ar fii? Doresc un raspuns sincer .
Cu respect pt. profesionalismul de care dati dovada.
Banii sunt primiti ca dar manual ce poate fi dovedit prin martori!
Tocmai am citit niste hotarari ale Curtii de Apel in aceasta problema si in mare, in rezumat, problema se punea asa, sotul cu sotia facusera niste acte de mana prin care sotul recunostea ca sotia a avut un aport considerabil mai mare ca bani la cumpararea bunurilor comune. Apoi mai erau niste chitante de mana prin care parintii doamnei ii dadusera bani sa-si cumpere acele bunuri. In prima instanta s-a considerat ca intr-adevar doamna are un aport substantial, apoi sotul nu a mai recunoscut acele hartii pe care le-au intocmit in comun cei 2 soti si nu au fost recunoscute nici chitantele facute intre parinti si fata. Motivatia e lunga si nu am cum s-o postez aici. In concluzie, au fost impartite 50/50.
Aici cred ca vorbim despre subrogatia cu titlu particular, in ce priveste apartamentul, sau mai bine spus valoarea acestuia se dovedeste prin actul de cumparare si prin cel de vanzare, valoare care va fi redusa din valoarea imobilului construit in comun cu sotul.
In ce priveste autoturismul lucrurile se complica, ratele restante au fost platite impreuna cu sotul dumneavoastra.
Iar sumele primite de la mama se socotesc date ambilor, numai daca aveti act doveditor care sa specifice ca sumele v-au fost date numai dumneavoastra.
Ceea ce ati primit ca mostenire se considera bun propriu, insa numai in masura in care se poate dovedi aceasta.
Divort si partaj
mickeyy
Buna ziua,
Sunt in pragul divortului cu sotia si am urmatoarea speta: in timpul casatoriei au rezultat doi copii minori, iar amandoi am cazut de acord asupra ... (vezi toată discuția)