avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1043 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Pfa neplatitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Pfa neplatitor de tva

Am un PFA infiintat in 2008.In primii 2 ani a fost in sistem real iar incepand cu 2011 a trecut pe norma de venit.Este neplatitor de tva si efectueaza servicii IT catre o firma din Franta.Intrebarea mea este daca trebuie sa ma inscriu in ROI si ce declaratii trebuie sa depun la administratie.
Mentionez ca si anul trecut in 2010 a facturat catre firma din Franta dar nu am depus nimic .
Va multumesc pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: enachemariana_2007 , utilizator 13:12, 6 Iunie 2011
la primul control fiscal veti avea mari batai de cap deoarece:
1. incepand cu 1 ian 2010, inainte de a presta astfel de servicii, erati obligata sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar, conform art. 153^1 cod fiscal si sa raportati operatiunile in decl. 390 - amenda este de 2% din valoarea facturilor nedeclarate
2. incepand cu 1 august 2010, inainte de a presta astfel de servicii, erati obligata sa va inscrieti in ROI si de asemenea, sa raportati operatiunile in decl. 390 - amenda este de la 1.000 la 5.000 lei
Atentie ca amenda este de 2% din valoarea livrarilor/achizitiilor intracomunitare de BUNURI nedeclarate. Iar Dvs. nu aveti bunuri nedeclarate, ci servicii. Iar despre servicii... nimic.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva intracomunitar sorion61 sorion61 Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Precizari roi- circulara mfp Magda Staicu Magda Staicu Ministerul Finantelor Publice a emis si publicat online precizari privind Registrul Operatorilor Intracomunitari. Circulara nr. 81544/11.10.2010, adresata ... (vezi toată discuția)
Info tva kaz kaz buna sunt pfa cu norma de venit si neplatitor de tva caen 7410, facturez in ue prestari servicii. 1- ce trebuie sa fac cu tva? 2- trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)