Am un PFA infiintat in 2008.In primii 2 ani a fost in sistem real iar incepand cu 2011 a trecut pe norma de venit.Este neplatitor de tva si efectueaza servicii IT catre o firma din Franta.Intrebarea mea este daca trebuie sa ma inscriu in ROI si ce declaratii trebuie sa depun la administratie.
Mentionez ca si anul trecut in 2010 a facturat catre firma din Franta dar nu am depus nimic .
Va multumesc pentru ajutor
la primul control fiscal veti avea mari batai de cap deoarece:
1. incepand cu 1 ian 2010, inainte de a presta astfel de servicii, erati obligata sa va inregistrati in scopuri tva intracomunitar, conform art. 153^1 cod fiscal si sa raportati operatiunile in decl. 390 - amenda este de 2% din valoarea facturilor nedeclarate
2. incepand cu 1 august 2010, inainte de a presta astfel de servicii, erati obligata sa va inscrieti in ROI si de asemenea, sa raportati operatiunile in decl. 390 - amenda este de la 1.000 la 5.000 lei
Atentie ca amenda este de 2% din valoarea livrarilor/achizitiilor intracomunitare de BUNURI nedeclarate. Iar Dvs. nu aveti bunuri nedeclarate, ci servicii. Iar despre servicii... nimic.
Tva intracomunitar
sorion61
Vreau sa infiintezt o firma de consultanta IT si sa ofer consultanta IT unei firme din Germania. Trebuie sa ma inregistrez ca platitor sau neplatitor de ... (vezi toată discuția)
Info tva
kaz
buna
sunt pfa cu norma de venit si neplatitor de tva caen 7410, facturez in ue prestari servicii.
1- ce trebuie sa fac cu tva?
2- trebuie sa ma ... (vezi toată discuția)