avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Cum se poate ajunge parlamentar?
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Cum se poate ajunge parlamentar?

Am tot cautat pe net despre modul cum se poate ajunge in Parlament ca senator sau deputat... Poate cineva sa-mi dea mai multe detalii, macar o lege pe baza careia sa existe anumite criterii de selectie?
Procedura este descrisa de legea 35/2008.
Cititi :Lege pentru alegerea Camerei Deputatilor si a Senatului si pentru modificarea si completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, a Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 si a Legii nr. 393/2004 privind Statutul alesilor locali, legea nr. 35/2008 de pe adresa de net [ link extern ]
Ca sa aveti sanse deveniti membru al unui partid politic important si cotizati puternic.
Dar se poate deveni parlamentar altfel decat prin votul poporului?
Nu.
Cred ca nu cunoasteti realitatea, majoritatea au ajuns parlamentari fara votul poporului. Nici la votul pe lista poporul nu a votat parlamentari ci partide, si nici la votul uninominal nu au ajuns cei votati, ci cei aranjati sa ajunga.

Alte discuții în legătură

Uni sau bicameralism? luiza2008 luiza2008 Buna ziua tuturor! Sper ca am postat acest subiect in categoria care trebuie...;) Ce parere aveti? Care ar fi cel mai potrivit sistem in tara noastra?Uni sau ... (vezi toată discuția)
Senator sau deputat pentru cel mult douã mandate care pot fi ºi succesive. ContSters88344 ContSters88344 Clasa politică ar trebui să se reînnoiască periodic. Nu trebuie să mai avem senatori şi deputaţi pe viaţă, aşa cum se întâmplă în prezent şi ... (vezi toată discuția)
Semnătură susținere mai mulți candidați kovacs_stefan kovacs_stefan Pot să semnez (cu buletin-serie...) pentru susținere pe mai multe liste a unor candidați? Mulțumesc! (vezi toată discuția)