Se pare ca avem o serioasa criza politica. Foarte pe scurt:
In urma sesizarii CCR de catre un grup eligibil de parlamentari asupra neconsitutionalitatii modificarilor din legea 35/2008, la art 48, CCR a confirmat aceasta prin decizia 682/27.06.12, dand si o motivatie foarte ampla si profesionala.
Deci, Decizia apare in MO in data de 11.07.12. De la aceasta data trebuiu rectificate elementele de neconstitutionalitate in decurs de max 45 zile. In acest timp legea e suspendata iar dupa 45 de zile isi pierde efectul juridic, cf. art 147 al (1) din Constitutie. Cum rectificarea nu s-a facut, inseamna ca atat campania electorale cat si procesul electoral s-au desfasurat pe o lege invalida, adica ilegala. Conf. art. 147 al (4) deciziile CCR au caracter obligatoriu.
Aceasta inseamna ca parlamentul rezultat in urma alegerilor din 9 dec. 2012 este ilegal si lipsit de legitimitate constitutionala.
Or acest parlament nu isi poate exercita atributiile conferite prin Constitutie precum:
-cele ce deriva din art 67
-validarea guvernului
-aprobarea bugetului
-tratate internationale...etc
In aceeasi situatie s-ar afla si un guvern validat de acest parlament nelegitim.
Mai mult, acest parlament se afla in conraventie cu art 2 al (2) din Constitutie devenind astfel un grup ce exercita suveranitatea in nume propriu".
Ar fi pacat sa se organizeze alte alegeri acum, nu ar fi decat niste bani cheltuiti aiurea. Ar iesi tot usl pt ca pdl-ul e dus rau in jos. Cert e ca ne alegem parlamentarii asa cum ne alegem nevestele: alegem nevasta, dupa ceva timp nu mai corespunde, o schimbam cu amanta, dupa 4 ani ne tradeaza si amanta si ne intoarcem tot la nevasta de parca nu ar mai exista si altele :)). E aceasi prostie si cu partidele astea.
Am doua raspunsuri:
1. Orice cetatean care se simte lezat in interesele sale de o lege emisa de acest parlament neconstitutional poare eluda aceasta lege. Consecintele acestei eludari se treteaza in instanta unde se invoca exceptia de neconstitutionalitate. In cazul ca nu se accepta, se cere trimiterea cauzespre solutionare la CCR unde indiscutabil va avea castig de cauza.
Problema e ca prea prea des inlocuit litere legii cu tot felul de tocmeli politice.
2. Demersurile legale si contitutionale corecte pentru alegerea unui nou parlament ar duce noile alegeri undeva prin anul 2004.
Pana atunci avea in deplina capacitate politica un alt partid cu ideologie si program complet diferit de ce s-a vazut pana acum. Un partid care vrea sa elimine nu numai aceasta clase politica dar si sistemul dezastruos care a produs-o.
Acest partid are ca principiu fundamental democratia economica ceea ce inseamna reconstructia economiei nationale cu participarea tuturor cetatenilor si in beneficiul acestora. documentatia acestui sistem este in curs de pregatire.
Pentru asigurarea fezabilitatii acestui act este necesara puterea de decizie politica prin sufragiu electoral.
POPA GHEORGHE
Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
Dupa parerea mea este o ultima zbatere a unei "minoritati" formate din unii cetateni ai acestei tari, in incercarea de a apara niste potentiali viitori inculpati pentru tratamentul aplicat tuturor romanilor in ultimii ani. Altfel zis - foc de paie, scoaterea la iveala a deciziei CC.
Nu poate o institutie a statului, indiferent cine ar fi aceasta, sa darame votul a milioane de cetateni. Parlamentul este ales de catre cetateni, nu numit de presedinte si de catre partidele politice, precum CC. Ca au aparut prea multi parlamentari, este o alta discutie, de ce s-a intamplat acest lucru, tot datorita unei decizii strambe a CC.
asa, foarte pe scurt, ar trebui luat mai din urma... 30 Decembrie 1947... Republica... instaurată ilegal in Romania de un Parlament ilegitim, într-o şedinţă fără cvorum.
Nu mai negati aceasta zi de 17 decembrie ! Aceasta reprezinta gandirea si opinia unei parti minuscule a societatii, care nu este nici macar minoritara.
Nu mai imbolnaviti sarbatorile de iarna care vor veni !
17 decembrie semnifica 1989.
17 decembrie semnifica 2012.
Finalul saptamanii ce urmeaza dupa 17 decembrie nu este identic cu cel din trecut, dar poate avea minime asemanari.
Privim in trecut, dar traim in prezent.
Avem drepturi si libertati fundamentale legitime prevazute in Constitutie.