avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Scoaterea unui minor din tara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Scoaterea unui minor din tara

Sunt divortata am un copil a carei custodie am obtinut-o in urma hotararii definitive si irevocabile,sunt stabilita in italia si vreau sa iau copilul la mine in conditiile in care tatal refuza categoric si are dreptul sa o ia 2 wek-end-uri pe luna la domiciliul lui va multumesc
Cel mai recent răspuns: narcisa_salbatica , utilizator 11:56, 1 Iunie 2011
Din punctul meu de vedere este o ingradire a dreptului de care beneficiaza sotul dumneavoastra, drept obtinut prin stabilirea programului de vizita.
Desi legea liberei circulatii a minorului prevede posibilitatea de a putea calatori cu minorul fara acordul celuilat parinte daca i-a fost incredintat minorul prin hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, sotul poate depune plangere pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
Desi sunt legi care se bat cap in cap eu pentru evitarea unor consecinte neplacute la intoarcerea in tara va recomand obtinerea acordului exprimat intr-un act autentic.
Daca aveti sentinta definitiva prin care v-a fost incredintat copilul puteti iesi din tara fara probleme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoaterea unui minor din tara doar cu mama popescu emil popescu emil Ma numesc Popescu Dana sunt divortata si am un copil de 4 ani a carei custodie mi-a fost incredintata prin hotarare definitiva si irevocabila,eu sunt stabilita ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din tara a unui copil minor kresz kresz SUNT O MAMA DIVORTATA SI AM UN COPIL DE 5 ANI ,VREAU SA MA DUC CU COPILULIN CONCEDIU PESTE GRANITA SI FOSTUL MEU SOT NU VREA SA-MI DEA NICI UN ACORD LA NOTAR ... (vezi toată discuția)
Dreptul de a scoate un copil minor din tara sorin77 sorin77 Buna ziua sa avea si eu o intrebare,o lamurire mai bine spus.Sunt divortat si am o fetita de 6 ani care afost incredintata mamei,iar eu am dreptul la un ... (vezi toată discuția)