avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bunuri luate in gaj
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bunuri luate in gaj

santem o firma cu patroni italiani am luat din 2004 in chirie o fabrica unde ne desfasuram activitatea.Anul 2011 nu a fost bun pentru noi,lucram cu multi clienti 182 la numar dar numai pentru italia.Datorita faptului ca nu am avut atatea comenzi nu am platit chiria pe 3 luni chiriasului care si el este italian.Pentru a avea incredere ca totusi vom achita am facut un contract de gaj unde am specificat cateva utilaje pe care la dam in gaj pana rezolvam situatia valoarea lor a fost exact valoarea chiriei 10 mii €.Timpul a trecut nu mult si intr-o zi stalpul de inalta tensiune unde era instalat si curentul trafo a luat foc din acel moment nu am mai avut curent si nici trafo.Curentul electr si trafo a fost din anul 2010 pe numele firmei noastre asa ca in acest context eu personal am inceput demararea procedurilor de reparare a instalatiei electrice de pe stalp precum si inchirierea unui transformator de inalta tesinune(toate acestea se intamplau imediat dupa pasti 25-26-27 aprilie 2011) erau sanse sa rezolv aceasta situatie dar..cel care ne a inchiriat firma a spus ca este de competenta lui sao faca chiar daca pe noi era contractlde curent ...pentru ca eleste titularul de drept al fabricii.pe scurt nu aa rezzolvat nimic ne-a cerut suma de 10 mii€ spunand ca atat se cere pentru reparatii,noi i-am dat nu a fcut nimic cu curentul spunand ca nu se poate face nimic decat daca reziliem contractul de chirie de spatiu si contractul de curent si ca abia atunci se poate rezolva.Pentru a merge fbica inainte pentru a nu trimite oamenii in somaj,pentru ca am inceput prin comenzi interne pe care pana atunci nu le avem sa ne redresam am spus ok si am reziliat contractul de inchiriere spatiu.Acum devine interesant ,la cateva zile ne-a dt afara oficial din fabrica,nu ne lasa sa ne ridicam utilajele (nu cele cu care am garantat) celelalte,materia primi,materia finita si tot ce avem in fabrica si va asigur ca sant multe si foarte performante.Am apelat la un avocat care i-a trimis o notificare in care cere imediat sa se faca un fel de inventar(pentru ca avem cunostinta de faptul ca a umblat italianul la alte firme de prelucrare lemn pentru a ne vinde utilajele care dupa cum spuneam sant foarte performante si nu sant cuprinse in contractul de gaj- de asemenea avocatul a cerut sa ne lase sa scoatem din fabrica tot ce avem fara a lua lucurile date in gaj precum si sa avem o documentatie din partea lui sa vedem ce a facut cu 10 mii€ pentru ca nsu stim unde sant banii si daca acesti bani pot anula contractul de gaj si atunci putem sa ne luam si celelalte utilaje.Va cer un sfat cum putem sa scoatem utilajele si materia prima si tot ce avem acolo,nu putem astepta pana le vind ,care sant forurile care pot sa-l determine sa nu poata vinde lucrurile noastre.Va rog raspundeti cum sa facem
Cel mai recent răspuns: getatm , utilizator 06:38, 8 Iunie 2011
Ceea ce se mai poate face, din punctul meu de vedere, este sa va adresati politiei printr-o plangere penala, prin care sa invocati faptul ca proprietarul refuza sa va dea bunurile proprietate personala. Va trebui sa dovediti dreptul de proprietate asupra bunurilor cu inscrisuri, si astfel veti putea invoca acuzatia de furt impotriva cetateanului italian. Deplasati-va la locul unde sunt bunurile, solicitati restituirea lor si daca veti fi refuzat cereti concursul organelor de politie imediat,puteti suna la 112. Sa aveti actele de proprietate a bunurilor asupra dvs. In acelasi timp formulati aceasta plangere penala de care v-am spus si inregistrati-o la politie. Va veti putea folosi si de faptul ca datorita refuzului cetateanului italian de a va restitui bunurile, ati chemat politia.
E o modalitate mai rapida de a va rezolva problemele.
Bineinteles, ca separat de aceste demeresuri puteti actiona si pe cale civila.
Mult succes!
Multumesc mult !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accesarea de fonduri europene nerambursabile-conditii getatm getatm buna ziua,santem o firma srl cu 16 angajati.Profilul nostru este in lemn,avem aduse utilaje din strainatate,performante,dar nu avem fabrica lucram intro ... (vezi toată discuția)
Stalp de inalta tensiune pe proprietatea mea alexandraz alexandraz Buna ziua! Va rog sa ma ajutati! Pe proprietatea mea de la tara exista un stalp de inalta tensiune(ma refer la un stalp care transporta sute de mii de ... (vezi toată discuția)
Firma cu probleme din cauza furnizorului George Gabriel George Gabriel Buna ziua , va rog sa-mi spuneti si mie daca se poate , am un srl care functioneaza in domeniul mobilei si la inceput am cautat un importator de mobilier care ... (vezi toată discuția)