avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1992 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare imobil pt.credit nevoi personale
Discuție deschisă în Executare silită

executare imobil pt.credit nevoi personale

Buna ziua
Problema mea: tatal meu a luat un credit de nevoi personale fara garantii in 2007 pe care in 2009 nu l-a mai putut plati. Creanta a fost cumparata de o firma de recuperari si acum a intervenit un executor judecatoresc care spune ca poate scoate la vanzare imobilul pe care parintii mei il detin deoarece contractul de credit este titlu executoriu. Este adevarat, pot vinde imobilul in baza contractului? Vreau sa stiu daca ma pot angaja eu sa platesc esalonat creditul tatalui meu (el este bolnav si este mai mult in concediu medical), oare firma de recuperari accepta asta? Executorul spune ca s-ar putea sa fie de acord. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Stefania M , utilizator 13:15, 1 Iunie 2011
Creditul din cate inteleg nu este unul ipotecar. Cu toate acestea, daca debitorul devine insolvabil, el raspunde cu intreg activul sau patrimonial pana la acoperirea creantei, iar in activul patrimonial intra si imobilul de care faceti vorbire.
Cel mai bine este sa sunati la firma respectiva de recuperari creante si sa mergeti impreuna cu tatal dvs. pentru a purta o discutie cu privire la acest debit neachitat.
Doar ei sunt cei care pot stabili daca va acorda posibilitatea unei plati esalonate sau tatal dvs. va fi executat silit pentru creanta neachitata, conform contractului de nevoi personale pe care l-a incheita cu institutia fosta creditoare.
Executorul spunea ca va face el propunerea cu plata esalonata, de fapt el ne-a dat ideea asta. A fost destul de amabil cu noi. Sunand la firma de recuperari nu vom face mai mult rau in momentul asta?
Executorul nu are calitatea de a stabili ce vrea creditorul. El a fost imputernicit sa execute o hotarare judecatoreasca, acesta este rolul sau.
Tatal dvs., care este debitorul pe cale sa fie executat, trebuie sa solicite firmei de recuperari creante (noul creditor) posibilitatea de a se recurge la o plata esalonata a datoriei din partea dvs. si cum se va face efectiv acest lucru (sa va verifice daca sunteti solvabila etc.).
Executorul judecatoresc v-a dat o idee, asta nu inseamna insa ca va fi si agreata de care creditori, care au o modalitate sigura si imediata de recuperare a creantei - executarea silita prin vanzare a imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita asupra bunurilor apartinand altor pers decat debitorul unui credit andreeab andreeab buna ziua, am contactat un credit in anul 2005 si din sept 2006 nu am mai achitat ratele scadente, motivul fiind unul simplu si anume ca am ramas fara loc de ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plata cheltuielilor spiriy2005 spiriy2005 Buna ziua, Am calitatea de creditor intr-un proces de executare silita si doresc sa stiu daca sunt obligat sa achit eu cheltuielile de executare + onorariu ... (vezi toată discuția)
Somatie de plata iliuta.vali iliuta.vali buna ziua ,va rog sa ma sfatuiti in legatura cu problema mea.am un credit de nevoi personale la piraeus bank,credit care nu prea mai reusesc sa-l platesc nu ca ... (vezi toată discuția)