avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

somatie de plata

buna ziua ,va rog sa ma sfatuiti in legatura cu problema mea.am un credit de nevoi personale la piraeus bank,credit care nu prea mai reusesc sa-l platesc nu ca nu as vrea doar ca acum trec prin o perioada mai grea si as vrea sa stiu ce inseamna:departamentul juridic al firmei sc kruk,va aduce la cunostinta faptul ca,urmare a neplatii debitului fata de clientul nostru,am recomandat piraeus bank trimiterea dosarului la biroul executorului judecatoresc pentru recuperarea pe calea executarii silite.

va rog sa-mi raspundeti ca sunt disperata si chiar nu stiu ce inseamna executare silita
Cel mai recent răspuns: rina68 , utilizator 12:01, 24 Ianuarie 2010
Executarea silita inseamna valorificarea (de exemplu vanzarea prin licitatie) a bunurilor debitorului (adica Dvs., in acest caz) pentru ca din sumele obtinute sa fie platiti creditorii.

Mult mai important este inse ce NU inseamna executarea silita. Cu siguranta nu inseamna sfarsitul lumii. Dosarul Dvs. va fi trimis unui executor judecatoresti, care o sa va cauta si o sa discuta cu Dvs. inainte de a trece la vanzare prin licitatie sau sechsetrare.
asta inseamna doar bunurile care sunt pe numele meu sau si cele pe numele sotului? va multumesc din suflet pentru raspuns. Am uitat sa mentionez ca azi am primit somatia.
Cu placere.

Trebuie sa fie vorba de bunurile Dvs. proprii; numai daca sotul este co-debitor si el (si el a semnat cu ocazia acordarii creditului) executarea silita poate avea in vedere si bunurile comune.

In cazul in pot fi vizate doar bunurile Dvs., iar Dvs. nu aveti bunuri (de valoare) ca bunuri proprii, o sa ramaneti cu datoria si cu niste intrebari periodice din partea creditorului cu privire la situatia Dvs. materiala (potrivit Codului Civil, debitorul raspunde cu bunurile sale prezente si viitoare pentru datorie).

Mai exista si posibilitatea de a se intelege cu executorul judecatoresc sau eventual cu banca in sensul unei refinantari (un alt credit pe termen mai lung/cu rate mai mici care acopera datoria actuala). Chiar ar fi o idee buna sa va interesati la banca in sensul unei refinantari ...
DACA AZI A VENIT SOMATIA CAM CAT DUREAZA PANA MA TREZESC CU EXECUTORUL LA USA? VA MULTUMESC, M-ATI MAI LINISTIT PENTRU CA INTRASEM IN PANICA
Din pacate, asta nu pot sa va spun, depinde cand se trimite dosarul la executorul judecatoresc, cat timp are executorul etc. Puteti sa intrebati la banca sau la firma mentionata in scrisoarea primita, cum sta treaba.

Alte discuții în legătură

Ce procedura urmeaza bancile-credit neachitat? s.stefan s.stefan Buna ziua, am beneficiat de un credit nevoi personale si nu mai reusesc sa achit ratele. As vrea sa-mi spuneti ce pasi urmeaza bancile pentru recuperare. Pot ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Somatie imobiliara pentru credit neachitat zograffi zograffi buna ziua am primit o somatie imobiliara de la un executor judecatoresc , prin care mi se comunica faptul ca daca nu achit in termen de 15 zile suma de 19000 ... (vezi toată discuția)