avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general penalizari facturi utilitati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

penalizari facturi utilitati

desi ati dezbatut acest subiect ca administrator la o asoc de prop ma confrunt cu un caz cred nemai intilnit.asoc a ramas cu plata restanta la facturi pe o perioada de 6 luni. compania de apa ne percepe penalizari de 15%din factura+0,04%dobinda /zi desi legea214/22iunie2006-legea apa si canal mentioneaza ca penalitatile care se pot percepe sint egale cu dobinzile de intirziere pentru neplata la termen a obligatiilor bugetare .as dori sa-mi spuneti daca acest lucru este legal
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 14:35, 1 Iunie 2011
Aveti dreptate, in sensul ca art.42 pct. (10) din legea 51/2006 din martie 2006, a serviciilor comunitare de utilitati publice (la care face referire legea 241/ nu 214:)), prevede ca : "Neachitarea facturii de către utilizator în termen de 30 de zile de la data scadenţei atrage penalităţi de întârziere stabilite conform reglementărilor legale în vigoare, după cum urmează:
a)penalităţile se datorează începând cu prima zi după data scadenţei;
b)penalităţile sunt egale cu nivelul dobânzii datorate pentru neplata la termen a obligaţiilor bugetare;
c)valoarea totală a penalităţilor nu va depăşi valoarea facturii şi se constituie în venit al operatorului."
Puteti refuza plata acestor penalitati si plati numai penalitatile legale, formulind si o adresa de comunicare a motivelor catre furnizor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua sanctiuni pt aceeasi fapta: l51_2006 maiam maiam E normal sa se aplice si penalizari si amenda pentru neachitarea facturilor de gunoi? Mai sunt si alte legi cu pedepse duble? Legea 51/2006 art.42 (10) ... (vezi toată discuția)
Calcul penalitati intretinere adipir adipir Buna ziua ! va rog daca doreste cineva sa posteze un programel excel , sau in alta forma privind calculul penalitatilor pentru apa rece si canal-meteorica ... (vezi toată discuția)
Mod calcul penalitati OANA GORAN OANA GORAN am facturi neplatite, as vrea sa recuperez suma dar si penalitatile, cum calculez aceste penalitati?? aveti vre-o formula?? (vezi toată discuția)