avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general decontare asigurare RCA cu contract de comodat
Discuție deschisă în Contabilitate în general

decontare asigurare RCA cu contract de comodat

Pt. a folosi masina patronului in interesul firmei am incheiat un contract de comodat .
Atunci cand am platit sigurarea (RCA), firma de asigurari a taiat chitanta pe numele patronului ( deci pe numele proprietarului masinii), nu pe numele firmei.

Intrebare:
1.Pot sa decontez aceasta chitanta daca nu este taiata pe numele firmei , ci a patronului?

2.Si daca da, ce inregistrare contabila tb. sa fac?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: ID CONT STRATEGY SRL , Contabil 20:30, 26 Iulie 2008
Nu o poti deconta din societate. Nu este o cheltuiala in numele societatii.
Comodatul e un contract gratuit, ceea ce inseamna ca societatea nu suporta niciun cost pentru folosirea bunului, nici macar RCA.
daca in contractul de comodat specific ca toate ch cu autoturismul se suporta de catre firma (ca altfel faceam contract de inchiriere), atunci deduc inclusiv RCA. RCA se trece pe 471 (ch in avans), urmand ca in fiecare luna sa se treaca pe ch (613) suma aferenta. RCA incheiat pe 6 luni, atunci impart suma la 6 si incepand cu luna in care-si produce efectul am 613 = 471 cu suma totala : 6.
multumesc, andreeaw.
In acest sens trebuie avuta in vedere dispozitia expresa a art. 21 alin. (1) din Codul fiscal potrivit careia pentru determinarea profitului impozabil sunt considerate cheltuieli deductibile numai cheltuielile efectuate in scopul realizarii de venituri impozabile.

Alte discuții în legătură

Buna seara, pot achita un rca cu cardul firmei (srl), daca am ... mariustz mariustz Buna seara, Pot achita un RCA cu cardul firmei (SRL), daca am contract de comodat intre mine si firma pentru folosinta autovehiculului? Factura si ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli combustibil - ajutor sub_bass2002 sub_bass2002 Buna. Am o intrebare si daca puteti va rog ajutati cat mai repede. Am o firma care presteaza servicii la o alta firma. La firma respectiva nu este angajata ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)