avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tranzactie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tranzactie

Am si eu o problema. S-a incheiat o tranzactie iar instanta a luat act de ea in anul 2009.Sentinta este definitiva si irevocabila. La baza tranzactiei a stat un raport de expertiza topo iar expertul cand a efectuat expertiza a inversat lungimea cu latimea terenului. Problema este ca in tranzactie laturile au fost trecute gresit ca si in cuprinsul expertizei. In momentul in care s-a facut cerere de intabulare a terenului pe numele persoanei careia i-a revenit acest teren in urma tranzactiei, instanta a respins cererea dat fiind necorespondenta intre continutul tranzactiei/sentintei si cadastrul efectuat. Stie cineva cum se poate indrepta tranzactia in acest caz?
Cel mai recent răspuns: hesperida , utilizator 07:48, 4 Iunie 2011
maxim.... cum ar spune cineva.
de principiu se putea rezolva cu o cerere de indreptare eroare materiala (art. 281 cod de procedura civila).
in conditiile in care si raportul de expertiza este intocmit gresit....cam complicat.
Imi da si mie cineva o solutie totusi....
trebuia mai multa atentie in momentul studierii raportului de expertiza.
de principiu trebuie anulata hotararea judecatoreasca, refacut raportul de expertiza.
ideea este cum....
hotararea judecatoreasca poate fi privita ca un act si poate fi anulata, invocand motive de nulitate a actului juridic.
dar...colegii sa posteze idei...era bine sa fi avut un avocat angajat...

Am avut un avocat angajat. Il cheama ªuşnea Sorin Stefan.Ii multumesc pe aceasta cale!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces de revendicare imobiliara ramona.vasile ramona.vasile Buna seara, Ma aflu in urmatoarea situatie :am primit o citatie de la vecini prin care ma anuntau ca m-au dat in judecata pt aproximativ 40m patrati,le-a ... (vezi toată discuția)
Ce este de facut ? Viorel Stancut Viorel Stancut Am obtinut prin hotarare irevocabila un teren intravilan. Expertul judiciar a inscris eronat in raportul de expertiza dimensiunile terenului. Prin urmare, ... (vezi toată discuția)
Greseala in raportul de expertiza cadastrala, cerere de indreptare a hotararii respinsa Ulpianus Ulpianus Va expun urmatoarea situatie: partaj succesoral judiciar, doua terenuri in masa succesorala. S-a efectual raportul de expertiza topo-cadastrala, dar unul ... (vezi toată discuția)