avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Vanzare imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Vanzare imobil

Va rog sa-mi dati o solutie intr-o problema din care nu stiu cum sa ies.
Soc.X vinde un imobil la o persoana fizica.In contractul de vanzare-cumparare ,la mod de achitare s-a trecut plata prin transfer bancar in euro (80%) sirestul in lei cu numerar.Cumparatorul nu vrea sa schimbe euro pentru ca pierde destul de mult iar eu nu pot incasa.Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Magda Staicu , Consultant fiscal 22:30, 1 Iunie 2011
Nu prea sunt solutii . Pe teritoriul Rom , decontarile , cu anumite exceptii , se fac in moneda nationala . Iar tranzactia de care spuneti , nu intra in acele exceptii .
Puteti renegocia contractul si plata sa fie facuta in lei, tinand cont de influenta defavorabila de care vorbiti .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)
Factura de la persoana fizica platitoare de tva irina_viorica irina_viorica Sunt persoana fizica inregistrata in scopul de deducerii de TVA (dezvoltator imobiliar). Saptamana aceasta voi vinde cateva apartamente si trebuie sa tai ... (vezi toată discuția)
Plata teren in euro RobertALinC RobertALinC Buna seara, La achizitionarea unui teren (pers.fizica-pers.fizica) pot achita direct in Euro sau trebuie neaparat sa schimb in Lei?Pot achita cash sau ... (vezi toată discuția)