avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata teren in euro
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata teren in euro

Buna seara,

La achizitionarea unui teren (pers.fizica-pers.fizica) pot achita direct in Euro sau trebuie neaparat sa schimb in Lei?Pot achita cash sau trebuie prin transfer bancar? Valoarea nu depaseste pragul de 11000 euro.

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: AVOCAT GEORGIANA URIAN , Avocat 23:17, 16 Noiembrie 2016
tot ce depaseste suma de 50,000 lei se plateste prin transfer bancar. Moneda o alegeti cu vanzatorul daca se vrea in Euro pretul trebuie sa aveti cont in euro ambii, sau puteti plati in lei la cusul BNR de la data autentificarii contractului de vanzare cumparare sau la un curs stabilit conventional de parti
In prezent nu mai exista probleme cu declararea nulitatii absolute a unui contract de vanzare-cumparare incheiat intre parti si cu efectuarea platii pretului in moneda straina.

Deci, nu mai exista probleme cu moneda in care se va face plata.
Se poate achita pretul si in euro.
Avand in vedere ca suma nu depaseste 50.000 lei, plata nu este necesar sa fie efectuata prin transfer bancar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare apartament fara credit bancar claklaus claklaus As dori sa stiu care este procedura actualizata pentru cumpararea unui apartament fara credit bancar (persoana casatorita, pret apartament 55.000 euro)? Am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. la vanzarea unei masini este legal sa accept peste ... chilly0104 chilly0104 buna ziua. la vanzarea unei masini este legal sa accept peste 10000 euro cash? sau este obligatoriu transferul bancar. cumparatorul insista plata cash. ... (vezi toată discuția)
Sunt pe cale să cumpăr un apartament care costă 29.000 de euro, iar vânzătorul vrea banii cash. este legală pretenția lui? manutmu manutmu Sunt pe cale sa cumpar un apartament (29 mii euro) insa vanzatorul vrea toti banii cash in EURO. Eu am toti banii in contul meu bancar in RON. E legal sa dau ... (vezi toată discuția)