avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ma mut la mama, am 17 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ma mut la mama, am 17 ani

Vreau sa va relatez un caz proaspat intalnit:
in urma divortului, tatal a primit spre crestere si educare cei doi copii minori, fata de 11 ani si baiatul de 14 ani. Au trecut 6 ani de atunci. Baiatul are 20 de ani, iar fata 17 ani si jumatate. Zilele acestea, in urma unor repetate intalniri cu mama, fata a decis sa se mute la mama. Tatal este descumpanit si nu stie cum sa reactioneze. Fata si-a inceput viata sexuala si acest lucru a generat un conflict cu tatal, care si-ar fi dorit ca fata sa isi termine macar liceul si apoi sa aiba preocupari de femeie. [editat] Noaptea trecuta fata a cerut voie sa doarma la mama si a primit acordul tatalui. Azi a anuntat ca se muta definitiv cu mama si ca vor intenta proces de reincredintare minor, astfel incat sa ramana cu mama ei. Tatal se teme pentru viitorul fetei si momentan nu intrevede nicio modalitate de a o readuce acasa. Forta nici nu se pune in discutie! Fata e incapatanata si noi l-am sfatuit pe tata sa o lase cateva zile sa stea cu mama ei. Oare l-am sfatuit bine?!
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
ContSters20980, utilizator
Buna seara!

Este o situatie trista din care sufleteste cel mai mult pierde tatal :sorry: Nu cred ca se poate gasi o cale de comunicare cu fata, pentru ca zorii libertatii pe care i-a intrezarit alaturi de mama ei, obisnuita cu un stil de viata total diferit de al familiei care a crescut-o, o fac sa-si doreasca o desprindere cat mai rapida de ''disciplina'' de acasa. [editat]

Fata a fost intrebata ce motive are pentru hotararea pe care a luat-o? Poate ca nemultumirile ei nu sunt chiar asa de mari si se poate face un compromis intre cerintele tatalui si dorintele ei...

Poate si o discutie cu mama ar fi folositoare. [editat]
Nu cred ca ati procedat gresit sfatuindu-i sa-i lase fetei cateva zile cu mama ei. I-ar putea chiar promite ca periodic se poate intalni si distra cu mama, cu conditia ca ''scoala sa fie scoala'', cum ziceau parintii nostri. Dar cel mai mult ii poate ajuta mama fetei, din pacate se pare ca acum doar ea este cea care o poate convinge.

:vishenka:
Ultima modificare: Vineri, 10 Iunie 2011
ContSters20980, utilizator
Se pare ca gandurile au fost telepatice! In aceasta seara s-au intalnit in trei sa isi limpezeasca gandurile: tatal, fiica si mama. Eu inca nu am aflat deznodamantul si sper din tot sufletul sa fie cel mai bun pentru fata, ca adultii deja stiu cum este sa treci prin dezamagiri. Daca puiul vrea sa zboare, trebuie sa-l lasam, ok. Dar daca fluturele vrea sa zboare direct in flacara lumanarii? E drept sa nu facem nimic? Imi cer scuze ca pun in continuare intrebari, dar raspunsurile doar cei in speta le pot avea. O seara buna tuturor!
vonheizer a scris:

Dar daca fluturele vrea sa zboare direct in flacara lumanarii?


Trista intrebare :sorry: Nu stiu ce as face daca as fi in locul tatalui. Cu forta evident nu o poate tine, planuri de viitor bine conturate se pare ca fata nu are - sau daca le are nu coincid cu ale tatalui...

Pe de alta parte nu poate nimeni spune cu certitudine ca pe termen lung va fi mai rau pentru fata cu mama ei, daca asa va vrea. Din cate am inteles, tatal pune scoala pe primul plan in formarea viitorului fetei si desigur are 100% dreptate, din punctul meu de vedere. Si eu gandesc la fel. Dar daca ea nu vrea?!

Hai sa zicem ca puiul isi ia zborul putin mai devreme decat ar fi trebuit si sa nu ne gandim la fluturi bezmetici :bow:
Multumesc pentru raspunsuri. Importanta este fericirea ei, in definitiv. Asa cum spuneti, poate puiul vrea sa zboare deja. Nu cred ca o mama si-ar folosi copilul, indiferent cat de ingrata ar fi. Pana la urma e mama ei, iar sangele apa nu se face. Un sfarsit de saptamana minunat, tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile majorului Antonelalex Antonelalex Daca un baiat de varsta de 18 ani, merge la scoala, are o sora si este in custodia mamei sale, dânsa, mama lui vrea sa îl trimită la tatăl lui fără ... (vezi toată discuția)
Vrea sa plece de acasa amy02 amy02 Buna am o prietena care vrea sa plece de acasa are 16 si vrea sa se duca la prietnul ai acasa care este tot minor vor sta cu parinti lui .Deci ce poate pati ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)