avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Incasare din Trezorerie a unor bani virati de o ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Incasare din Trezorerie a unor bani virati de o primarie

Primaria dintr-un alt judet imi vireaza o suma de bani, prin Trezorerie.Firma mea, SRL deschide cont in Trezoreria unde are sediul. Intrebarea mea este:
Pot avea dificultati la incasarea banilor?
Primaria poate vira banii la alta Trezorerie, decat are ea sediul?
Poate dura un timp mai mare decat la un procedeu de virare obisnuit?
Nu am datorii de nici un fel, am auzit ca ridicarea banilor in astfel de procedee poate fi si de 2 luni.
Daca v-ati confruntat cu astfel de situatii, va rog sa-mi comunicati si mie. Multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: nigerart , utilizator 10:46, 2 Iunie 2011
Nu. De ce sa aveti probleme. Asa e procedura, trebuie ca sa aveti cont deschis la trezorerie.Nu uitati sa treceti pe factura, la datele furnizorului si contul de trezorerie. Ei nu vireaza banii intr-un cont la o banca clasica. Poate fi din alte localitati.
Intarzierea nu se datoreaza faptului ca nu va lasa sa scoateti banii din cont ci clientul pentru care ati lucrat vireaza banii cu intarziere. Deci sfatul e sa aveti rabdare si sa nu va bazati prea mult pe acesti bani cand va programati fluxul de numerar in firma, pentru ca ei vin greu si nici acest termen mai lung nu e fix.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iunie 2011
george-neagu, moderator
Daca societatea Dvs. are cont deschis si la o alta banca, in momentul in care aveti banii in contul de la Trezorerie,intocmiti un ordin de plata catre acel cont, cu suma pe care doriti sa o transferati , iar la explicatii scrieti "transfer sume". Banii intra in cont a doua zi.
Multumesc pt raspunsuri. Ma speriat un prieten, care avea firma cu sediul in Timisoara, factura emisa pt. o firma din Gl.(de Stat); mi-a spus ca si-a schimbat sediul firmei in Gl. pt a ridica banii, de la Trezorerie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont trezorerie magureanu_laurentiu magureanu_laurentiu SRL poate face plati din contul de la trezorerie direct catre furnizori fara sa-i transfere in contul curent de la banca? (vezi toată discuția)
Salariul si banca elena138 elena138 Buna seara! Astazi am data de sariu. Astazi s-a operat contul in banca. Nu stiu ce inseamna asta, dar stiu ca eu, astazi, nu beneficiez de bani, ci maine. ... (vezi toată discuția)
Pfa - clientii persoane fizice pot plati direct in contul bancar? xeni1983 xeni1983 Buna ziua, Detin un PFA cu obiectul de activitate servicii fotografice. Pentru clientii persoane fizice pot incheia contract si emite factura iar plata sa se ... (vezi toată discuția)