avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariul si banca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariul si banca

Buna seara!
Astazi am data de sariu. Astazi s-a operat contul in banca. Nu stiu ce inseamna asta, dar stiu ca eu, astazi, nu beneficiez de bani, ci maine. Explicatia contabilei este ca banca este aceea care in zilele de luni... vireaza banii in conturi marti. Are cineva o explicatie coerenta?
Eu stiu asa: azi e ziua de salariu, azi pot utiliza cardul de salariu si ma pot folosi de bani. Deci, cand am dreptul sa am banii in cont, azi sau maine?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
elena138, utilizator
Buna seara,

Unitatea vireaza cumva salariile dintr-un cont deschis la Trezorerie, intr-un cont de card deschis la o Banca Comerciala?
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Decalajul este unul normal si se datoreaza circuitului bancar ,respectiv tine de operatiunile bancare de transfer ce se efectueaza intre contul angajatorului in care sunt banii de salarii si banca /bancile in caz ca nu toti angajatii au cont la aceesi banca.Mai intai se face transfer din contul unitatii in contul bancii,dupa care banca dupa tabelul primit de la unitate alimenteaza conturile de debit ale clientilor salariati.
Dar, pt. ca aceasta problema sa nu mai apara,si salariile sa ajunga in ziua platii sal.in contul dvs.contabila dvs. trebuie sa faca ordinul de plata catre banca prin care vireaza salariile angajatilor pe conturile de card inainte cu o zi de data platii salariului,in cazul acesta trebuia ca vineri sa faca operatiunea si astazi aveati banii de salariu in contul dvs. bancar....Discutati cu contabila in acest sens.
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
ContSters136493, utilizator
@ondino, imi cer scuze ca va contrazic.:sorry:

Eu fac transferul fisierului de salarii in jurul orei 14, tot atunci pleaca si casiera cu O.P. la banca, iar la ora 17 banii sunt pe card.
Depinde doar de banca la care este deschis contul,nu toti sunt la fel de operativi.Si eu ma lovesc de acesta problema si am procedat la decalaj.V-as spune si cu ce banca lucram,dar stiu ca nu este permis...
Direct la banca se opereaza contul. Este vorba de o banca comerciala. Inteleg ca este operativa, ca alti colegi, care au conturile la alte banci, beneficiaza a doua zi.
Mie mi se pare ceva in neregula. Nu este prima data cand se vine cu asa o explicatie. Dar nu e nici prima zi de luni cand pica data de salariu si am luat banii dupa ora 17. Azi e contul pe zero...
Revin cu completare: transferul s-a facut pana la ora 12, probabil pe la ora 10. Zic "probabil", pentru ca asa procedeaza intotdeauna, iar azi, pana la ora 12, transferul era facut si explicatia servita.:(
Ultima modificare: Luni, 11 Iunie 2012
elena138, utilizator

Alte discuții în legătură

Consideratii privind plata facuta de angajator din contul personal _cristian _cristian Am urmatoarea speta pentru care doresc sa va cer opinia: persoana X este asociat la firma Y, la firma Y un membru de familie grad I este administrator firma ... (vezi toată discuția)
Plata salariu in 2 conturi bancare, se poate? ionuca ionuca Intrebare: Este corect (legal) ca in zi stabilita a plati salariile, firma sa faca plata in 2 conturi bancare diferite care apartin salariatului, la ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)